אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

דג סול בחמאה ושום עם פירה שורשים

דג סול עסיסי ברוטב חמאה ושום על מצע פירה שורשים כתמתם ונימוח

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 02/08/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לדג:

6 יחידות פילה סול

2 שיני שום, קצוצות

רבע כוס יין לבן (אפשר גם מבעבע)

15 גרם חמאה

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לפירה השורשים:

תפוח אדמה בינוני

בטטה קטנה

שורש סלרי

2 כפות שמנת לבישול 10%

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הדג:

1 מפשירים היטב את פילה הסול במסננת המונחת על קערה, על מנת לנקז את הנוזלים שהדג מפריש.

2 מגלגלים כל פילה לגליל ומניחים במחבת כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מסדרים את כל הגלילים בשכבה אחת.

3 מוסיפים את השום, היין, החמאה, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מבשלים על אש קטנה עד רתיחה ואחרי הרתיחה עוד 5 דקות. מוציאים בזהירות לצלחת הגשה.

4 מגבירים את האש ומצמצמים את הרוטב עוד כ-5 דקות. יוצקים מהרוטב על הדג ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.

פירה השורשים:

1 מקלפים את תפוח האדמה, הבטטה ושורש הסלרי, ומבשלים במים עד לריכוך.

2 מוציאים את הירקות (לא שופכים את המים) ומועכים למחית חלקה. ניתן להעביר את הפירה דרך מסננת כדי להיפטר מהסיבים הקשים של שורש הסלרי. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול ששמרנו.

3 מוסיפים למחית שמנת לבישול ומערבבים. מוסיפים מעט מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס