אוכל
צילום׃ עודד קרני

ציר דגים

להכין ולהקפיא - בסיס מופלא לכל תבשילי הדגים

אידי ישראלוביץ | הדגים של אידי, הוצאת כנרת | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.9 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ציר דגים
ציר דגים מכיל זנבות, אדרות וראשים של דגים (הכי טובים הם ראשי לוקוס או פארידה), סרטנים, ראשי שרימפס (בהם מרוכז הטעם) וקלמרי, וחשוב לשטוף היטב את כולם. את הציר המוכן ניתן וכדאי להוסיף לתבשילים, לרטבים ובכלל - לכל מאכל שרוצים להעניק לו טעם של דגים. הכמות גדולה ולכן ניתן וכדאי להקפיא את הציר בכמויות קטנות ולהפשיר בשעת הצורך. 

מרכיבים :

קילו זנבות, אדרות וראשי דגים, סרטנים וראשי שרימפס וקלמרי
1 כרישה, רק החלק הלבן
1 גזר, קלוף
1 קישוא
1 בצל לבן גדול, קלוף
1 ראש שום (אין צורך לקלף)
1 ענף סלרי
1 שורש סלרי
3 עלי דפנה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
4 גרגרי פלפל אנגלי
1 כוכב אניס
4 ליטר מים
1 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:

מכניסים את כל הירקות ואת כל הדגים לסיר גדול. מכסים ב-4 ליטר מים, מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים.אחרי הרתיחה הראשונה מסירים את הקצף ומוסיפים 1 כוס יין לבן יבש.מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה נוספת, כשהסיר אינו מכוסה.מסננים את הנוזלים וזורקים את כל מרכיבי הציר.מחלקים את הנוזל לכלים עם מכסים, מצננים ומקפיאים. מוציאים בעת הצורך.