אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

גפילטע פיש

גפילטע פיש קלאסי - דג קרפיון לארוחת החג, לפי מיטב המסורת

| מסעדת בתיה | פורסם 20/03/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ק"ג דגים (עדיף קרפיון)

3 בצלים

2 מצות

3 ביצים

קורט מלח

3 כפות סוכר

פלפל שחור

2 כפות קמח מצה (ועוד קצת אם צריך)

לרוטב:

מים

2 גזרים, חתוכים

2-3 בצלים, חתוכים

מלח

פלפל שחור

3 כפות סוכר

ראש של דג

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הדגים וחותכים אותם. אם רוצים לעשות גפילטע פיש קלאסי, שומרים את שתי החתיכות הרחבות שבמרכז כל דג. מרוקנים את החתיכות, אך שומרים שוליים בעובי של 2 ס"מ. את הבשר המרוקן מוסיפים לתערובת אותה נטחן. אם רוצים להכין קציצות דג כמו שבתמונה, פשוט טוחנים את בשר הדגים.

2 טוחנים פעמיים את בשר הדג. את הבצל והמצות טוחנים רק פעם אחת, בנפרד.

3 טורפים שלוש ביצים עם קורט מלח, מעט סוכר, פלפל וקמח מצה. מוסיפים את הדגים הטחונים ואת הבצל והמצות הטחונות ומערבבים. מקפידים להוסיף את הבצל הטחון ללא הנוזלים שהוא מגיר, כדי שלא ידללו את התערובת. אם התערובת יוצאת דלילה בכל מקרה, מוסיפים עוד קצת קמח מצות כדי לעבות אותה.

4 מכינים את הרוטב: מוזגים מים לחצי גובה הסיר. מוסיפים בצלים, גזרים, מלח, פלפל וסוכר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ראשי הדג ומבשלים שעה.

5 ממלאים את תערובת הדגים בתוך פרוסות הדגים המרוקנות ששמרנו בצד. מהתערובת שנותרה אפשר לעשות קציצות קטנות. אם רוצים לעשות קציצות דגים כמו בתמונה, פשוט יוצרים צורה של קציצות. מעבירים לסיר ומבשלים בתוך הרוטב הרותח כ-5 דקות. מורידים את האש לקטנה ומבשלים במשך שעתיים. אם המים מתאדים, מוסיפים עוד.

6 כאשר הקציצות מוכנות, מפרידים אותן מהרוטב ושומרים במקרר. מגישים עם חזרת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח