אוכל
צילום׃ תומר פרת

מוס טונה

ממרח ביתי ומעולה שמעלה ניחוחות נוסטלגיים של שנות השמונים

רוני מנדלמן | mako | פורסם 16/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 קופסאות טונה
בצל מגורד ומסונן
רבע כוס מיץ לימון
4 כפות מיונז
2 כפות קטשופ
גביע שמנת חמוצה 9 אחוז
כפית מלח
כפית פלפל
שקית ג'לטין
חצי כוס מים חמים

כלים

כוס לג'לטין
קערת ערבוב
פומפייה
סיר להמסת הג'לטין
כף ערבוב
כלי מעוצב לתערובת שמתאים לקירור
בלנדר (אפשר גם בלי)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הג'לטין בחצי כוס מים חמים. ממתינים כחצי שעה, עד שמתקשה.

2 מעבירים לחימום בסיר עד שהג'לטין מתפרק, ומצננים.

3 מסננים את הטונה, מוערכים קלות ומעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, המיונז, הקטשופ, הבצל המגורר, השמנת החמוצה, המלח, הפלפל והג'לטין המוכן לשימוש.

4 מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אני מעדיפה להעביר את התערובת בבלנדר, כדי למנוע גושים ובליטות במוס.

5 מעבירים לקערה עמוקה ויפה, ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות (אם ממהרים – שעה בפריזר ועוד שעה במקרר). הופכים ומגישים.

הצעת הגשה: מוס טונה עובד יופי על טוסטים קטנים, חלה של שבת, וגם סתם ככה, בלי מתווכים, על מזלג.