אוכל
צילום׃ דניאל בר און

דג מעושן על מצע טבולה כרובית ודג נא

לוקוס שעושן במלח גס ועלי תה שחור, שוכן על מצע כרובית שגורדה והפכה לטבולה עם עשבי תיבול עם ריח מדהים והרבה שמן זית ומיץ לימון

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 18/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם מלח גס

100 גרם עלים של תה שחור

250 גרם לוקוס, נקי מעור ועצמות, חתוך לפרוסות של 3 ס"מ על 2 ס"מ

מלח

פלפל שחור

מיץ מלימון אחד

כוס שמן זית

250 גרם כרובית

5 בצלים ירוקים קטנים קצוצים

חופן עלי נענע קצוצים

חופן כוסברה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

100 גרם לוקוס חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני שאפשר להכניס לתוכו רשת שלא תיגע בתחתית ואפשר לסגור עם מכסה שמים מלח גס. מחממים על אש גבוהה כעשר דקות עד שהמלח מתחיל להתפצח ואז מוסיפים את עלי התה מעל המלח.

2 מתבלים את הדג החתוך גדול יותר (250 גרם) במלח, פלפל, רבע ממיץ הלימון וחמש כפות שמן זית.

3 פותחים את מכסה הסיר ומסדרים את חתיכות הדג על הרשת. סוגרים את המכסה בין 5 ל-7 דקות. באמצע התהליך הופכים את חתיכות הדג.

4 מוציאים את הדג מהעישון, מעבירים לקערה עמוקה ומכסים היטב בשאר שמן הזית, אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית, הדגים צריכים להיות מכוסים היטב בשמן. לא משתמשים בכל שמן הזית בהגשת המנה.

5 בפומפיה מגררים את הכרובית  על הצד הגס עד שמתקבלים גרגירים בגודל פתיתי קוסקוס גדולים, מוסיפים את הבצל הירוק ועשבי התיבול, הדג הנא, מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים בעדינות.

6 הרכבת המנה: בצלחת שטוחה ולא גדולה מדי מסדרים את הטבולה כרובית ביד חופשית. מסדרים את חתיכות הדג המעושן מסביב ומעל הכרובית ויוצקים מלמעלה את השמן שבו הושרו הדגים המעושנים. סוחטים בעדינות מיץ לימון רק על חתיכות הדג המעושנות.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

כפתור מגה