דג ביין אדום
מתכון לפילה מוסר ים ברוטב מתקתק של יין ובצלי שאלוט. מנה טעימה ומתגמלת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
לדג:
פילה של דג מוסר
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 בקבוק יין אדום (רצוי מאיכות גבוהה)
עצמות וראש של דג מוסר, מנוקים
1 עלה דפנה
תימין
מלח ופלפל שחור
לבצלי השאלוט:
6 בצלי שאלוט סגולים, פרוסים לעיגולים
25 גרם חמאה
1 כפית סוכר חום
2 כפות חומץ בן יין אדום
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מחממים את היין בסיר עד שהוא מגיע לרתיחה. מנמיכים את האש.
2 מוסיפים את עצמות הדג, הראש, עלה הדפנה והתימין וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה (לא לעבור את ה-60 מעלות). מתבלים.
3 הבצלים: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את בצלי השאלוט עד שהם מתחילים להשקיף.
4 מסננים את תערובת היין ומחזירים לאש.
5 כשהבצלים מתחילים להשקיף מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים, ומוסיפים את החומץ בן יין. נותנים לבצלים לספוג את הנוזלים כדקה, ומוסיפים במצקת
נוזלים מהיין.
6 מתבלים את הדג, ומטגנים מהצד של העור עד לקבלת עור קריספי. מעבירים לתוך תערובת היין לבישול של 3-4 דקות.
7 בצלחת עמוקה מניחים שלולית של יין אדום, עליה את הדג ועליו את הבצלים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!