אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג ביין אדום

מתכון לפילה מוסר ים ברוטב מתקתק של יין ובצלי שאלוט. מנה טעימה ומתגמלת

עודד עובדיה | מאסטר שף | פורסם 14/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לדג:

פילה של דג מוסר

שמן זית

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

1 בקבוק יין אדום (רצוי מאיכות גבוהה)

עצמות וראש של דג מוסר, מנוקים

1 עלה דפנה

תימין

מלח ופלפל שחור

לבצלי השאלוט:

6 בצלי שאלוט סגולים, פרוסים לעיגולים

25 גרם חמאה

1 כפית סוכר חום

2 כפות חומץ בן יין אדום

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מחממים את היין בסיר עד שהוא מגיע לרתיחה. מנמיכים את האש.

2 מוסיפים את עצמות הדג, הראש, עלה הדפנה והתימין וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה (לא לעבור את ה-60 מעלות). מתבלים.

3 הבצלים: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את בצלי השאלוט עד שהם מתחילים להשקיף.

4 מסננים את תערובת היין ומחזירים לאש.

5 כשהבצלים מתחילים להשקיף מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים, ומוסיפים את החומץ בן יין. נותנים לבצלים לספוג את הנוזלים כדקה, ומוסיפים במצקת

נוזלים מהיין.

6 מתבלים את הדג, ומטגנים מהצד של העור עד לקבלת עור קריספי. מעבירים לתוך תערובת היין לבישול של 3-4 דקות.

7 בצלחת עמוקה מניחים שלולית של יין אדום, עליה את הדג ועליו את הבצלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!