אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

קציצות טונה

מחפשים קציצות מנצחות, שהופכות אפילו טעימות יותר ביום למחרת? הגעתם למתכון הנכון. אתם יכולים להשתמש בטונה בשמן או במים, והכי כיף: אין צורך לחמם אותן, רק להכניס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, בצל וחסה

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 25/10/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לקציצות:

4 קופסאות טונה מסוננת (160 גרם כל אחת)

3 שיני שום, כתושות

1 בצל, מגורר על פומפייה דקה

2 פרוסות לחם, מושרות במים, סחוטות ומפוררות

2 ביצים

1 כפית כמון טחון

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי צרור כוסברה, קצוץ דק

קליפה מגוררת מלימון אחד

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מלח

לטיגון:

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.

2 יוצרים קציצות אובאליות (כמו אצבעות) באורך 5 ס"מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.

3 מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

4 מגישים מיד או שומרים במקרר בקופסה אטומה.

* להגשה אחרי קירור: מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למרות שהקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.