צילום׃ דניאל לילה, על השולחן
קציצות טונה
מחפשים קציצות מנצחות, שהופכות אפילו טעימות יותר ביום למחרת? הגעתם למתכון הנכון. אתם יכולים להשתמש בטונה בשמן או במים, והכי כיף: אין צורך לחמם אותן, רק להכניס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, בצל וחסה
רות אוליבר | על השולחן
| פורסם 25/10/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (25 מנות):
לקציצות:
4 קופסאות טונה מסוננת (160 גרם כל אחת)
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, מגורר על פומפייה דקה
2 פרוסות לחם, מושרות במים, סחוטות ומפוררות
2 ביצים
1 כפית כמון טחון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי צרור כוסברה, קצוץ דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.
2 יוצרים קציצות אובאליות (כמו אצבעות) באורך 5 ס"מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
3 מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
4 מגישים מיד או שומרים במקרר בקופסה אטומה.
* להגשה אחרי קירור: מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למרות שהקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.