אוכל
צילום׃ יח"צ

סלט קינואה חם

מתכון לסלט בריא משביע וטעים

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות
4 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 עגבניות קצוצות ( ללא הזרעים)
1 כף עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות בזיליקום קצוץ
7 יח' פטריות פורטובלו
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל הקצוץ, הגזר והשום בסיר עם מעט שמן. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.

2 מוסיפים 2 כוסות מים , מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומכסים.

3 מבשלים למשך 20 דקות על אש נמוכה, מכבים את האש ומשאירים כך למשך עוד 10 דקות. 

4 מעבירים את הקינואה החמה לקערה ומוסיפים זיתים קצוצים, עגבניות ועגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום קצוץ. 

5 מטגנים את פטריות הפורטובלו במחבת חמה עם מעט שמן זית מספר דקות והוסף לקערה. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם ומגישים חם.