צילום׃ יח"צ
סלט קינואה חם
מתכון לסלט בריא משביע וטעים
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 30/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות
4 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 עגבניות קצוצות ( ללא הזרעים)
1 כף עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות בזיליקום קצוץ
7 יח' פטריות פורטובלו
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל הקצוץ, הגזר והשום בסיר עם מעט שמן. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
2 מוסיפים 2 כוסות מים , מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומכסים.
3 מבשלים למשך 20 דקות על אש נמוכה, מכבים את האש ומשאירים כך למשך עוד 10 דקות.
4 מעבירים את הקינואה החמה לקערה ומוסיפים זיתים קצוצים, עגבניות ועגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום קצוץ.
5 מטגנים את פטריות הפורטובלו במחבת חמה עם מעט שמן זית מספר דקות והוסף לקערה. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם ומגישים חם.