צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל
לביבות עדשים אדומות
עוד שנייה מגיע חנוכה ואיתו נשלפות המחבתות, שלא לדבר עם הסירים עמוקי השמן. אז מה, האם נידונו בכל חנוכה מחדש למלא את הגוף בצרות צרורות? התשובה היא לא, ממש לא, והלביבות האלה הן ההוכחה הנחרצת לכך
נטע-חן ליבנה | mako אוכל
| פורסם 29/11/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (25 מנות):
1 כוס עדשים אדומות
1 פלפל צ'ילי טרי
1 בצל בינוני
חצי כפית מלח
1 כפית אבקת קארי
שלושת רבעי כוס כוסברה קצוצה דק
חצי כוס קמח אורז
רבע כוס פירורי לחם (לקציצות ללא גלוטן אפשר להמיר ברבע כוס קמח אורז)
3 ביצים
שמן זית
אופן ההכנה:
1 שמים את העדשים האדומות בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משרים את העדשים במים הרותחים לפחות חצי שעה. מסננים.
2 קוצצים דק את הצ'ילי והבצל ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים את העדשים, התבלינים, הכוסברה, הקמח ופירורי הלחם, ומערבבים היטב.
3 טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב את כל המסה ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
4 מחממים שמן זית במחבת (כפית לכל סבב טיגון), ובעזרת 2 כפות או עם ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים במחבת.
5 מטגנים כ-3-5 דקות מכל צד ומגישים.
* אפשר להגיש את הקציצות עם צ'אטני ירוק.