חזה עוף מוקפץ עם ירקות
חלבון - יש, ויטמינים - יש, טעם כיפי יש ויש. אנחנו מריחים פה ארוחת ערב מנצחת! ויש גם בונוס: רעיון מדליק לתוספת של אורז מכרובית, שיחליף את האורז הלבן המסורתי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
2-3 כפות שמן
300 גרם חזה עוף, חתוך לקובית עבות (גודל 2 ס"מ בערך)
2 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
1 גבעול סלרי, פרוס דק
1 פלפל אדום קטן, חתוך לרצועות
חופן קטן של שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים של 3 ס"מ
1 קישוא או זוקיני קטן, חצוי לאורך ואז פרוס
½ חבילה נבטי שעועית
לרוטב:
½ כפית קורנפלור
8 כפות רוטב סויה
3 כפות סילאן, דבש או סוכר חום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות חומץ אורז
מעט ג'ינג'ר טרי מגורר
לאורז כרובית:
1 כרובית בינונית במשקל 1 ק"ג
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: שמים את הקורנפלור ושתי כפות רוטב סויה בסיר קטן. מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים ואז מוסיפים את שאר רוטב הסויה ואת כל שאר המצרכים. מבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סויה/רוטב צ'ילי לפי הטעם.
2 מכינים את הירקות והעוף ליד הכיריים.
3 מכינים את אורז הכרובית: חותכים את הכרובית לתפרחות. שמים במעבד מזון גדול ומעבדים בפעימות למרקם של פירורי לחם. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה מלאה 5 דקות. מוציאים ומאווררים מעט עם מזלג. אם רוצים מתבלים במלח (ניתן גם לגרר את הכרובית על צד גס של פומפייה ומשם להמשיך לקערה ולמיקרוגל).
4 מכינים את המוקפץ: מלהיטים את השמן בסיר גדול ועבה. מכניסים את קוביות העוף ונותנים להן להזהיב על להבה גבוהה 2-3 דקות, עד שהן מבושלות כמעט לחלוטין. מערבבים מעט ומוציאים. בשלב זה תחתית העוף צריכה להיות זהובה והוא יהיה אטום בצבעו.
5 מוסיפים מעט שמן לסיר, אם צריך, ומכניסים את פרוסות הגזר והסלרי, רצועות הפלפל וקטעי השעועית הירוקה. מטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב כדקה וחצי, ומוסיפים את הקישואים. מקפיצים כדקה נוספת.
6 מחזירים פנימה את העוף, ומוסיפים חצי מכמות הנבטים וחצי מכמות הרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף הכל. טועמים, מוסיפים עוד רוטב אם צריך ואת שאר הנבטים, נותנים ערבוב אחרון. מוציאים ומגישים מיד, יחד עם אורז הכרובית.