אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

כבד עוף בבלסמי עם פירה סגול

כבד עוף נימוח בנגיעת חומץ בלסמי, על מצע פירה סגול קליל ומגניב

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 02/08/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לכבדי העוף:

6 כבדי עוף

3 כפיות שמן

1 בצל, פרוס דק

כפית סוכר

2 כפות חומץ בלסמי

מעט תימין

מלח ופלפל שחור

2 כפות צימוקים

לפירה הסגול:

גזר

רבע סלק

חצי בצל

רבע דלורית

רבע שורש סלרי

רבע קולרבי

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:

1 לפירה הסגול: פורסים את הירקות (גזר, סלק, בצל, דלורית, שורש סלרי וקולרבי) לפרוסות דקות ומניחים בתבנית.

2 מפזרים פלפל שחור וזרעי כוסברה טחונים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות ל-20-30 דקות, עד שהירקות מתרככים (נועצים מזלג לבדיקה).

3 מניחים לירקות להצטנן מעט וטוחנים לתערובת חלקה במעבד מזון או באמצעות בלנדר מוט.

4 לכבדים: מייבשים את הכבדים בעזרת מגבת נייר.

5 צורבים את הכבדים על מחבת עם כפית שמן, פחות מדקה לכל צד. מעבירים לצלחת.

6 במחבת נוספת מטגנים את הבצל בשאר השמן על אש קטנה, עד שהוא מזהיב קלות.

7 מוסיפים לבצל כשתי כפות מים, סוכר, חומץ בלסמי, תימין, מלח, פלפל שחור וצימוקים.

8 מבשלים מעט את הרוטב לצמצום ואז מוסיפים את הכבדים ומכסים את המחבת.

9 מניחים לבישול של 2 דקות, הופכים את הכבדים ומבשלים שתי דקות נוספות. מגישים מיד.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס