טראפלס עם צימוקים שיכורים ואגוזי מלך
כדורי שוקולד מרירים עם צימוקים ורום שאי אפשר לעמוד בפניהם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (25 מנות):
לחלב אורז (70 גרם/110 מ"ל):
2 כפות גדושות גרגירי אורז
3/4 כוס מים
לטראפלס:
50 גרם צימוקים בהירים
3 כפות רום משובח (לא תמצית)
80 גרם/120 מ"ל חלב אורז
קורט מלח
140 גרם מטבעות שוקולד מריר 70%
50 גרם אגוזי מלך
לציפוי:
קקאו הולנדי
אופן ההכנה:
1 משרים ללילה את הצימוקים עם הרום בצנצנת זכוכית (נזכרתם רק בבוקר? גם 4-5 שעות יספיקו).
2 להכנת חלב אורז: טוחנים גס במעבד מזון את גרגירי האורז, מעבירים לקלחת ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מסננים.
3 מעבירים את חלב האורז החם והמסונן לקערה חסינת אש ומוסיפים את המלח והשוקולד. מניחים בצד לכחצי דקה, ומערבבים לתערובת אחידה.
4 קוצצים גס את הצימוקים השיכורים (עם שאריות הרום) ואת האגוזים ומוסיפים לשוקולד.
5 מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה. מערבבים אותה מדי 5 דקות.
6 יוצרים כדורים גבשושיים באמצעות שתי כפיות, ומגלגלים בקקאו סמוך להגשה.
טיפים והערות:
* אם אין לכם מטבעות שוקולד, השתמשו בקוביות שוקולד קצוצות גס.
* אני תמיד מחזיקה בארון צנצנת של צימוקים שהושרו ברום. הם נשמרים חודשים רבים (כל עוד תדאגו שהצימוקים יהיו תמיד מכוסים ברום) ויכולים לשדרג לא מעט קינוחים.
* את חלב האורז שהכנתם ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר. ניתן גם לקנות חלב אורז בסופר.
* בקרו באתר של מורן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!