אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

טראפלס עם צימוקים שיכורים ואגוזי מלך

כדורי שוקולד מרירים עם צימוקים ורום שאי אפשר לעמוד בפניהם

מורן רודניק | mako אוכל | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לחלב אורז (70 גרם/110 מ"ל):

2 כפות גדושות גרגירי אורז

3/4 כוס מים

לטראפלס:

50 גרם צימוקים בהירים

3 כפות רום משובח (לא תמצית)

80 גרם/120 מ"ל חלב אורז

קורט מלח

140 גרם מטבעות שוקולד מריר 70%

50 גרם אגוזי מלך

לציפוי:

קקאו הולנדי

אופן ההכנה:

1 משרים ללילה את הצימוקים עם הרום בצנצנת זכוכית (נזכרתם רק בבוקר? גם 4-5 שעות יספיקו).

2 להכנת חלב אורז: טוחנים גס במעבד מזון את גרגירי האורז, מעבירים לקלחת ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מסננים.

3 מעבירים את חלב האורז החם והמסונן לקערה חסינת אש ומוסיפים את המלח והשוקולד. מניחים בצד לכחצי דקה, ומערבבים לתערובת אחידה.

4 קוצצים גס את הצימוקים השיכורים (עם שאריות הרום) ואת האגוזים ומוסיפים לשוקולד.

5 מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה. מערבבים אותה מדי 5 דקות.

6 יוצרים כדורים גבשושיים באמצעות שתי כפיות, ומגלגלים בקקאו סמוך להגשה.

טיפים והערות: 

* אם אין לכם מטבעות שוקולד, השתמשו בקוביות שוקולד קצוצות גס.

* אני תמיד מחזיקה בארון צנצנת של צימוקים שהושרו ברום. הם נשמרים חודשים רבים (כל עוד תדאגו שהצימוקים יהיו תמיד מכוסים ברום) ויכולים לשדרג לא מעט קינוחים.

* את חלב האורז שהכנתם ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר. ניתן גם לקנות חלב אורז בסופר.

* בקרו באתר של מורן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!