אוכל
צילום׃ דודו קורן סטודיו לצילום , יחסי ציבור

אגסים ביין אדום וחמשת התבלינים

קינוח משכר של אגסים מבושלים במתיקות יוצאת דופן וארומה של קינמון, ציפורן והל

שף יעקב כץ | שוק&cook | פורסם 26/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 אגסים גדולים
2 כוסות יין אדום חצי יבש
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
2 פרוסות קטנות של ג'ינג'ר טרי
1 מקל קינמון
1 יח' ציפורן
1 תרמיל הל
קורט מוסקט

אופן ההכנה:

1 קולפים את האגסים בקולפן ומשאירים בשלמותם עם הגבעול.

2 מוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן או תפוחן מהצד התחתון של האגס.

3 משתמשים בסיר גדול מספיק להכיל את האגסים בעמידה.

4 שמים בסיר את היין, הסוכר, המים ואת חמשת התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים לרוטב ומבשלים כ-15 דקות בכדי לרכך את האגסים (אך שלא יתפוררו). מוציאם את האגסים לקערה.

5 מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה עד כדי צמצום לחצי.

6 מסננים את הרוטב על מנת שיהיה חלק. מצננים היטב ויוצקים על האגסים.

* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים. מתכון זה מתוך סדנת השף של יעקב כץ בנושא חגיגות הבוז'ולה.