קרמבו לוטוס
המתכון הכי פשוט לקרמבו שאפשר למצוא: רק עוגייה, מרנג וממרח לוטוס. אתם עוד כאן?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
לכ-30 קרמבואים קטנים:
15 עוגיות לוטוס חצויות
5 חלבונים (175 גרם) מביצים גדולות
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם)
אופן ההכנה:
1 מסדרים את חצאי העוגיות בתבנית או בצלחת הגשה.
2 מכינים מרנג ומרכיבים: שמים בקערה חלבונים, סוכר ומלח ומניחים מעל בן מארי. מחממים תוך כדי טריפה כ-5 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע (או מגיעה ל-65 מעלות במד-חום).
3 מעבירים את תערובת החלבונים לקערת מיקסר, מוסיפים תמצית וניל ומקציפים 10-8 דקות במהירות גבוהה עד שהקערה קרה למגע ומתקבל קצף (מרנג) גמיש ומבריק.
4 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על גבי חצאי העוגיות גובה 5-4 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
5 מצפים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל, מערבבים היטב ומעבירים לכלי צר וגבוה. טובלים כל קרמבו בממרח הנוזלי, מניחים לשאריות הממרח לטפטף חזרה אל הכלי ומניחים על גבי רשת שתחתיה מונח נייר אפייה.
* שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.
* המתכון באדיבות לוטוס, חברת דיפלומט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!