עוגיות ביסקוטי
העוגיות המושלמות לצד כוס תה. יבשות ופריכות, עם שקדים, אגוזים וחמוציות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3/4 1 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שקדים שלמים
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי קשיו או בונדוק
3 ביצים בינוניות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מנפים לקערה את החומרים היבשים: קמח, סוכר, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים את השקדים, האגוזים והחמוציות.
2 בקערה נפרדת טורפים ביצים, תמצית וניל וקליפת תפוז מגוררת.
3 מאחדים את תכולת הקערות, ולשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.
4 בידיים רטובות יוצרים מהבצק כיכר מאורכת, ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
5 פורסים את הכיכר האפויה לפרוסות דקות (עד חצי ס"מ), באמצעות סכין לחם.
6 מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או על רשת התנור) ואופים שוב 10-15 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות, עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
7 מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!