אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מלבי תפוח בדבש

קינוח פרווה שלא נופל בדבר מול קינוחים עתירי חמאה ושמנת, עם חלב קוקוס שנותן טעם עשיר

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 03/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)

1/2 כוס דבש

1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי, ללא תוספת סוכר

1/2 כוס מים

1/2 כוס מים נוספת

1/3 כוס קורנפלור

לתפוחים:

2 תפוחים מזן גרני סמיט

1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי, ללא תוספת סוכר

1/4 כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר בינוני חלב קוקוס, דבש, תרכיז תפוחים ו-1/2 כוס מים. בנפרד מערבבים 1/2 כוס מים וקורנפלור עד שאין גושים.

2 כשהנוזלים בסיר רותחים, מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור ומוסיפים אותה לסיר באיטיות תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מסמיכה ובועה ראשונה עולה. מורידים מהאש.

3 מחלקים את המלבי לכלי הגשה אישיים כשהוא עדיין חם ומניחים לצינון. מעבירים למקרר.

4 חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות.

5 בסיר קטן מרתיחים תרכיז תפוחים, סוכר ולימון. אחרי 3 דקות רתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד שהתפוחים הופכים שקופים מעט ובצבע קרמל. מצננים.

6 מניחים שתי כפות תפוחים וסירופ על כל מנת מלבי קר. מכסים ושומרים במקרר.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!