מלבי תפוח בדבש
קינוח פרווה שלא נופל בדבר מול קינוחים עתירי חמאה ושמנת, עם חלב קוקוס שנותן טעם עשיר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
1/2 כוס דבש
1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי, ללא תוספת סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס מים נוספת
1/3 כוס קורנפלור
לתפוחים:
2 תפוחים מזן גרני סמיט
1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי, ללא תוספת סוכר
1/4 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר בינוני חלב קוקוס, דבש, תרכיז תפוחים ו-1/2 כוס מים. בנפרד מערבבים 1/2 כוס מים וקורנפלור עד שאין גושים.
2 כשהנוזלים בסיר רותחים, מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור ומוסיפים אותה לסיר באיטיות תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מסמיכה ובועה ראשונה עולה. מורידים מהאש.
3 מחלקים את המלבי לכלי הגשה אישיים כשהוא עדיין חם ומניחים לצינון. מעבירים למקרר.
4 חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות.
5 בסיר קטן מרתיחים תרכיז תפוחים, סוכר ולימון. אחרי 3 דקות רתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד שהתפוחים הופכים שקופים מעט ובצבע קרמל. מצננים.
6 מניחים שתי כפות תפוחים וסירופ על כל מנת מלבי קר. מכסים ושומרים במקרר.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!