אוכל
צילום׃ יח"צ

נשנושי דבש ושומשום

כך תשדרגו את פריכיות האורז המשמימות לממתק פשוט, איכותי ובריא

גלית האן וורדית קוהן | מתוק ובריא, הוצאת כנרת | פורסם 13/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הילדים שלנו אוהבים מאוד פריכיות, ולכן רצינו להמציא מתכון המשתמש בקרקרים טבעיים אלה. פריכיות אורז מכילות גרגירי אורז שתפחו, בדומה לפופקורן, ועוצבו לצורת קרקרים. רוב פריכיות האורז עשויות ללא קמח חיטה, ולכן הן אידיאליות לאנשים האלרגים לחיטה. קיים בשוק מגוון גדול של פריכיות ׁ מאורז לבן או מלא, בשילוב עם תירס, דוחן או דגנים אחרים. כמו תמיד, השתדלו לקנות את אלה העשויות מאורז מלא וללא מלח.

מרכיבים :

60 גרם פריכיות אורז מלא
½ כוס טחינה גולמית
1/3 כוס דבש
2 כפות סוכר חום
3 כפות מים
¼ כוס זרעי שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל150- מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2 שוברים את הפריכיות לחתיכות קטנות (בגודל 2-1 ס"מ) לתוך הקערה. השתדלו לא לפורר אותן מדי.

3 שמים את הטחינה, הדבש, הסוכר החום, המים וזרעי השומשום בסיר. מעמידים את הסיר על להבה נמוכה עד בינונית. בוחשים בעדינות 3-2 דקות עד שנוצר סירופ חלק.

4 יוצקים את הסירופ על שברי הפריכיות. בעזרת כף העץ מערבבים, הופכים ומקפיצים בעדינות את שברי הפריכיות בתוך הסירופ עד שהם מצופים היטב.

5 משטחים את שברי הפריכיות המצופים בתבנית האפייה. אופים בתנור החם 30 דקות. מערבבים והופכים את החתיכות כל 7 דקות בערך, כדי שייאפו באופן אחיד.

6 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור. מניחים לחטיפים להצטנן לגמרי במשך שעה לפני אחסונם בכלי אטום. נשמר שלושה שבועות.

 

>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק