אוכל
צילום׃ יח"צ, מתוק ובריא, הוצאת כנרת

גרנולה

להכין בבית את חטיף הבריאות האהוב

עופרה ורן מ"תור הטבע" | ירוק | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
11/2 כוסות קמח מלא
11/2 כוס מיץ תפוחים
¼ כוס נבט חיטה
1 כוס דחוסה צימוקים (או כל פרי יבש אחר חתוך דק)
¼ כפית קינמון
½ כוס שמן תירס בכבישה קרה
½ כוס אגוזים מסוגים שונים קצוצים.

אופן ההכנה:

1 לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ולשמן תבנית אפיה או לשטח נייר אפייה בתחתית התבנית. 2. לערבב היטב את כל החומרים בקערה. 3. לשטח את העיסה בתבנית אפיה (להשתדל להקפיד על גובה אחיד). 4. להכניס לתנור למשך 30 דק' . 5. לחתוך את הגרנולה לקוביות או פסים בעובי אצבע ולהניח לקירור מוחלט לפני שמוציאים מהתבנית (אחרת הכל יתפורר). 6. לארוז בכלי אחסון סגור היטב. נשמר כשבוע.