עוגיות פקאן ב-3 מרכיבים
הגרסה האמריקאית למקרונים - עוגיות קלילות המכילות רק חלבוני ביצה, סוכר ופקאנים. מערבבים הכל בקערה אחת וזורקים לתנור לאפייה. אין יותר קל מזה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מהמתכון הזה יוצאות המון עוגיות - כ-48 עוגיות יחסית גדולות. אפשר להכין גם חצי מתכון - במקרה כזה אכן מפרידים 3 ביצים ופשוט משתמשים בחצי מכמות החלבון שהפרדתם. משאר החלבון והחלמונים, אפשר להכין חביתה.
מרכיבים (48 מנות):
4 כוסות (400 גרם) פקאן
2 כוסות דחוסות (480 גרם) סוכר חום
3 חלבוני ביצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 קוצצים את אגוזי הפקאן - לא דק מאוד. אפשר לקצוץ אותם במעבד מזון ואפשר גם בסכין גדולה.
3 טורפים קלות את החלבונים, רק כדי "לפתוח" אותם מעט. מוסיפים אליהם את הסוכר החום ומערבבים עד שכל הסוכר נטמע בחלבונים ואין גושים.
4 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים היטב.
5 מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומעבירים את העוגיות לתבנית - עם כף של גלידה או כף רגילה. אופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מתייצבות והחלק העליון שלהן משחים באופן אחיד.
6 נותנים לעוגיות להתקרר כ-10 דקות ואז משחררים מנייר האפייה. אם תנסו לשחרר לפני, העוגיות יתפרקו.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!