אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות פקאן ב-3 מרכיבים

הגרסה האמריקאית למקרונים - עוגיות קלילות המכילות רק חלבוני ביצה, סוכר ופקאנים. מערבבים הכל בקערה אחת וזורקים לתנור לאפייה. אין יותר קל מזה

אוכל טוב | | פורסם 13/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מהמתכון הזה יוצאות המון עוגיות - כ-48 עוגיות יחסית גדולות. אפשר להכין גם חצי מתכון - במקרה כזה אכן מפרידים 3 ביצים ופשוט משתמשים בחצי מכמות החלבון שהפרדתם. משאר החלבון והחלמונים, אפשר להכין חביתה. 

מרכיבים (48 מנות):

4 כוסות (400 גרם) פקאן

2 כוסות דחוסות (480 גרם) סוכר חום

3 חלבוני ביצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2 קוצצים את אגוזי הפקאן - לא דק מאוד. אפשר לקצוץ אותם במעבד מזון ואפשר גם בסכין גדולה. 

3 טורפים קלות את החלבונים, רק כדי "לפתוח" אותם מעט. מוסיפים אליהם את הסוכר החום ומערבבים עד שכל הסוכר נטמע בחלבונים ואין גושים. 

4 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים היטב. 

5 מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומעבירים את העוגיות לתבנית - עם כף של גלידה או כף רגילה. אופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מתייצבות והחלק העליון שלהן משחים באופן אחיד. 

6 נותנים לעוגיות להתקרר כ-10 דקות ואז משחררים מנייר האפייה. אם תנסו לשחרר לפני, העוגיות יתפרקו. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מתכונים עם חלמוני ביצים