מָסָפָּן: מרציפן בולגרי
ממתק שקדים כמו שעושים אותו בבולגריה. מתוק וטעים שאין כדוגמתו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
300 גרם שקדים לא קלויים עם קליפה
300 גרם (3 שקיות) אבקת סוכר
מיץ מלימון אחד
מים
לעיצוב (לא חובה):
תבנית קטנה
בד טול
אופן ההכנה:
1 מניחים את השקדים בקערה עם מים רותחים ל-10 דקות. אחרי 10 דקות מסננים, מקלפים ומעבירים ישר למים קרים כדי למנוע השחרה.
2 מניחים את השקדים הקלופים על מגבת נקייה ומייבשים אותם.
3 מניחים את השקדים הקלופים במעבד מזון וטוחנים עד שהם נגרסים, אך לא הופכים לאבקה דקה. ממשיכים לעבד ומוספים אבקת סוכר - 100 גרם (שקית אחת) בכל פעם.
4 מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ו-2 כפות מים וממשיכים לעבד עד שהתערובת הופכת לכדור בצק, ואין פירורים על דופנות מעבד המזון.
5 מערבבים את שארית מיץ הלימון עם מים. טובלים את הידיים במים הלימוניים ויוצרים כדורים מהבצק. אם רוצים להכין את המספן בתוך תבנית קטנה ומיוחדת - טובלים את הטול במי הלימון, מניחים אותו בתוך התבנית וממלאים במספן. מהדקים היטב ושולפים החוצה את המספן בעזרת הטול. שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!