אוכל
צילום׃ דרור כץ

שבקייה

עוגיות מרוקאיות מטוגנות פריכות, טבולות בסירופ מתוק וסמיך ומצופות בשומשום. מעדן ממטבח מסעדת המוציא

אבי לוי | מסעדת המוציא | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 370 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות:

1 קילו קמח

1 כוס מים

1 כוס שמן

1 כפית חומץ

1 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

לסירופ הסוכר:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

חצי כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק

2 פלחי לימון

לציפוי:

200 גרם שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח, המים, השמן, החומץ והמלח, ולשים לבצק אחיד וחלק (מומלץ ביד).

2 עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לנוח למשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת חדר.

3 מרדדים את הבצק לעובי של 1-1.5 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס.

4 צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות, לקבלת עוגייה בצורת כתר.

5 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.

6 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הג'ינג'ר והלימון (זה לוקח כ-7 דקות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.

7 טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה