עוגת שוקולד, רימונים וקוקוס
עוגת השוקולד משודרגת, חגיגית ועשירה - ואפילו פרווה - עם טוויסט: תוספת רוטב רימונים שנותן לה חמצמצות ומתיקות נעימה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תבנית אלומיניום או קפיצית בקוטר 24, משומנת
לעוגה:
¾ כוס (150 מ"ל) קרם קוקוס
100 גרם שוקולד מריר 50% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
4 כפות רוטב רימונים
1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
6 כפות סוכר חום דמררה
קורט מלח
5 ביצים בגודל L
לציפוי ולקישוט:
½ 1 כפות רוטב רימונים
75 גרם שוקולד מריר 50% מוצקי קקאו
½ כוס (100 מ"ל) קרם קוקוס
חופן קטן גרגרי רימונים
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2 מניחים את השוקולד המריר, קרם הקוקוס ורוטב הרימונים בקערה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, עד שכל השוקולד נמס. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
3 בקערה אחרת מערבבים את המרכיבים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הקקאו והמלח.
4 שוברים את הביצים לקערה גדולה וטורפים היטב, בערך 2-3 דקות, עד לקבלת קצף אוורירי (ניתן לעשות זאת גם במערבל). תוך כדי טריפה מוסיפים פנימה באיטיות את תערובת השוקולד והרימונים, ולאחר שזו נבלעת בתערובת מוסיפים את תערובת הקמח בבת אחת, ובוחשים באיטיות עד שנוצרת בלילה אחידה.
5 יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 30 דקות בערך, או עד שהעוגה התייצבה. נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין. כדי שהעוגה תשתחרר בקלות, עוברים עם סכין בצמוד לשולי התבנית.
6 להכנת הרוטב, ממיסים את רוטב הרימונים, השוקולד והקוקוס בפולסים של 20 שניות במיקרוגל, עד שכל השוקולד נמס וכשמערבבים מתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. יוצקים את הרוטב על העוגה ומשטחים באחידות. מעטרים בגרגרי רימונים ומעבירים לקירור לשעה, עד שהרוטב התקשה מעט.
* לעוגה חלבית מחליפים את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה.
* העוגה נשמרת במקרר עד שבוע, ואינה ניתנת להקפאה.
המתכון באדיבות רוטב רימונים של חברת ARIFOGLU, המשווק על ידי חברת דיפלומט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מחפשים עוד עוגת שוקולד פשוטה?
וגם:
>> ארוחת ראש השנה בריאה ולא משמינה