אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת פרג עם שוקולד

עוגה נפלאה עם ציפוי כיפי, שמתחסלת בכיף ליד כוס קפה. הישר מהתנור של אביבה פיבקו

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בניגוד לרוב העוגות, העוגה הזאת הרבה יותר טעימה אחרי יום-יומיים ולא ביום הכנתה.

מרכיבים :

8 ביצים

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

130 מ"ל שמן (קצת יותר מחצי כוס)

200 גרם אגוזי מלך טחונים (כוס ושליש)

270 גרם פרג (2 כוסות)

כפית אבקת אפייה

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר.

2 מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, ומעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.

3 אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ומצננים לגמרי.

4 ממיסים את השוקולד עם השמן בבן מארי (קערה שמונחת על סיר עם מים רותחים), ושופכים מעל העוגה בצורה אחידה, כולל שוליים. שומרים בחוץ.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!