מיני מאפינס בננה וטחינה ללא גלוטן
מתכון לעוגות קטנות ואישיות עם פירות וממרח שקדים. ללא גלוטן או סוכר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
ל-20-22 מאפינס בתבנית של 24 יחידות:
2 ביצים
2/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1/4 כוס שקדייה (ממרח שקדים)
1/4 כוס מייפל או סילאן
1 בננה בינונית בשלה ומעוכה היטב
מעט קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אוכמניות (בלובריז) טריים או קפואים (או צימוקים, אוכמניות מיובשות ועוד)
אופן ההכנה:
1 טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את הטחינה. מערבבים היטב יחד עד שנוצרת עיסה די קשה.
2 מוסיפים את יתר המרכיבים למעט האוכמניות ומערבבים היטב.
3 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שופכים את התערובת לתבנית השקעים עד 3/4 מהגובה - שימו לב שהמאפינס תופחים מאוד במהלך האפייה. מוסיפים את האוכמניות לבלילה שבשקע ומשקיעים אותן בעזרת כפית או בעזרת האצבע. אופים כ-15 דקות, עד שהחלק העליון שחום מלמעלה והמאפינס יציבים. אם רוצים לאפות את המאפינס לא בגרסת מיני, אלא בתבנית מאפינס של 12 שקעים, יש לאפות כ-20 דקות.
4 מצננים מעט ומחלצים מהשקעים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!