אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מיני מאפינס בננה וטחינה ללא גלוטן

מתכון לעוגות קטנות ואישיות עם פירות וממרח שקדים. ללא גלוטן או סוכר

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

ל-20-22 מאפינס בתבנית של 24 יחידות:

2 ביצים

2/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

1/4 כוס שקדייה (ממרח שקדים)

1/4 כוס מייפל או סילאן

1 בננה בינונית בשלה ומעוכה היטב

מעט קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אוכמניות (בלובריז) טריים או קפואים (או צימוקים, אוכמניות מיובשות ועוד)

אופן ההכנה:

1 טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את הטחינה. מערבבים היטב יחד עד שנוצרת עיסה די קשה.

2 מוסיפים את יתר המרכיבים למעט האוכמניות ומערבבים היטב.

3 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שופכים את התערובת לתבנית השקעים עד 3/4 מהגובה - שימו לב שהמאפינס תופחים מאוד במהלך האפייה. מוסיפים את האוכמניות לבלילה שבשקע ומשקיעים אותן בעזרת כפית או בעזרת האצבע. אופים כ-15 דקות, עד שהחלק העליון שחום מלמעלה והמאפינס יציבים. אם רוצים לאפות את המאפינס לא בגרסת מיני, אלא בתבנית מאפינס של 12 שקעים, יש לאפות כ-20 דקות.

4 מצננים מעט ומחלצים מהשקעים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!