אוכל
צילום׃ mako אוכל

סופלה שוקולד ללא קמח

המתכון פשוט ללא צורך בהפרדת ביצים ויוצא פשוט חלומי אם לא נאפה יתר על המידה

זהרית | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם שוקולד מריר

250 גרם חמאה

6ביצים

150 גרם סוכר

100מ גרם שוקולד לבן/ 16מטבעות שוקולד לבן אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל 180 מעלות

.2 . ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה

3 מקציפים את הביצים ומוסיפים אליהם לאט את הסוכר עד שהקצץ תפוח ואוורירי

4 משווים מרקמים בין השוקולד והקצף ביצים (מערבבים בהתחלה כמות קטנה של קצף ביצים ותערובת שוקולד,מקפלים לתוך קצף הביצים ומוסיפים את שארית השוקולד ממשיכים לקפל בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.

5 משמנים תבנית/כוסיות לסופלה (עגולה ואישית)

6 ממלאים רבע תבנית מניחים 2 קוביות שוקולד לבן/טבעת שוקולד לבן וממשיכים למלא את התבנית עד שלושת רבעי גובה.

7.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 12 דקות לא יותר מ 15 דקות או עד שהסופלה מתייצב מלמעלה.

8 מוציאים מהתנור מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם