אוכל
צילום׃ mako אוכל

סופלה שוקולד ללא קמח

מתכון פשוט ללא צורך בהפרדת ביצים. יוצא פשוט חלומי אם לא נאפה יתר על המידה

זהרית | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

500 גרם שוקולד מריר

250 גרם חמאה

6 ביצים

150 גרם סוכר

100 גרם שוקולד לבן/16 מטבעות שוקולד לבן

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה.

3 מקציפים את הביצים ומוסיפים לאט את הסוכר, עד שהקצץ תפוח ואוורירי.

4 משווים מרקמים בין השוקולד וקצף הביצים (מערבבים בהתחלה כמות קטנה של קצף ביצים ותערובת שוקולד, מקפלים, מוסיפים את שארית השוקולד וממשיכים לקפל בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד).

5 משמנים תבנית/כוסיות לסופלה (עגולה ואישית).

6 ממלאים רבע תבנית, מניחים 2 קוביות שוקולד לבן/טבעת שוקולד לבן וממשיכים למלא את התבנית עד שלושת רבעי גובה.

7 אופים 12 דקות ולא יותר מ-15 דקות, או עד שהסופלה מתייצב מלמעלה.

8 מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.