צילום׃ mako אוכל
סופלה שוקולד ללא קמח
המתכון פשוט ללא צורך בהפרדת ביצים ויוצא פשוט חלומי אם לא נאפה יתר על המידה
זהרית | מתכוני גולשים
| פורסם 23/03/14
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
6ביצים
150 גרם סוכר
100מ גרם שוקולד לבן/ 16מטבעות שוקולד לבן אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
.2 . ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה
3 מקציפים את הביצים ומוסיפים אליהם לאט את הסוכר עד שהקצץ תפוח ואוורירי
4 משווים מרקמים בין השוקולד והקצף ביצים (מערבבים בהתחלה כמות קטנה של קצף ביצים ותערובת שוקולד,מקפלים לתוך קצף הביצים ומוסיפים את שארית השוקולד ממשיכים לקפל בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
5 משמנים תבנית/כוסיות לסופלה (עגולה ואישית)
6 ממלאים רבע תבנית מניחים 2 קוביות שוקולד לבן/טבעת שוקולד לבן וממשיכים למלא את התבנית עד שלושת רבעי גובה.
7.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 12 דקות לא יותר מ 15 דקות או עד שהסופלה מתייצב מלמעלה.
8 מוציאים מהתנור מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם