צילום׃ mako אוכל
סופלה שוקולד ללא קמח
מתכון פשוט ללא צורך בהפרדת ביצים. יוצא פשוט חלומי אם לא נאפה יתר על המידה
זהרית | מתכוני גולשים
| פורסם 23/03/14
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
6 ביצים
150 גרם סוכר
100 גרם שוקולד לבן/16 מטבעות שוקולד לבן
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה.
3 מקציפים את הביצים ומוסיפים לאט את הסוכר, עד שהקצץ תפוח ואוורירי.
4 משווים מרקמים בין השוקולד וקצף הביצים (מערבבים בהתחלה כמות קטנה של קצף ביצים ותערובת שוקולד, מקפלים, מוסיפים את שארית השוקולד וממשיכים לקפל בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד).
5 משמנים תבנית/כוסיות לסופלה (עגולה ואישית).
6 ממלאים רבע תבנית, מניחים 2 קוביות שוקולד לבן/טבעת שוקולד לבן וממשיכים למלא את התבנית עד שלושת רבעי גובה.
7 אופים 12 דקות ולא יותר מ-15 דקות, או עד שהסופלה מתייצב מלמעלה.
8 מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.