אוכל
צילום׃ יח"צ

גרנולה בר סופר-קלים של פיליס גלזר

כמו קנוי רק יותר טעים, ובלי תוספת שומן

פיליס גלזר | פשוט בריא, הוצאת מודן | פורסם 21/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 כוסות (200 גרם) גרנולה עם פירות יבשים ואגוזים או שקדים
¼ כוס סוכר חום, מהודק
1 ביצה, רצוי אורגנית, טרופה
1 כפית תמצית וניל טהור
¼ כוס אננס או ליצ'י מיובש קצוץ דק מאוד, או צימוקים, חמוציות, או אוכמניות

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מרפדים את התחתית והדפנות של התבנית (תבנית בגודל 20x20 ס"מ) בנייר אפייה (מהדקים את הנייר לדפנות עם מעט שומן) ומשמנים גם את הנייר.

2 שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי אחיד.

3 אופים 15-18 דקות עד שהמאפה מזהיב. מחכים 5 דקות וחותכים לאורך ולרוחב ל-12 מלבנים. מצננים 15 דקות. עוטפים בניילון נצמד, בנפרד, כל גרנולה בר.