סופגנייה לייט
סופגניות דלות קלוריות במיוחד לחנוכה
ברק חורש | יופי של יום 1
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
4 כוסות קמח לבן רגיל
1 וחצי כוסות קמח תופח
4 כפות (שטוחות) סוכר חום
4 ביצים (מס' 2) – טרופות
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות שמן קנולה
3 גביעי יוגורט טבעי
גרדת תפוז (מתפוז אחד)
שמן קנולה לטיגון
להגשה \ לזילוף גביע יוגורט טבעי
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב במיקסר או בקערה את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה.
2 מחממים בסיר (רחב) את השמן לחום של כ- 180 מעלות (השמן מתחיל "לעשן") ובעזרת כף מכניסים כדורי בצק (נוזלי יחסית) לטיגון עמוק עד קבלת גוון זהוב (כ- 4 דקות לסופגנייה).
3 מספיגים את המיני סופגניות בנייר מגבת וממלאים אותן ביוגורט טבעי, או שמגישים אותן בליווי היוגורט כ – 185 קלוריות ליחידה, ( הערך הקלורי בסופגנייה רגילה נע בין 300-500 קלוריות)