אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

ג'לי פלחי תפוזים

קינוח קטן וכיפי שאפשר להכין עם הילדים: מכינים את הג'לי ממיץ תפוזים טבעי ומגישים בתוך קליפת תפוז, בשביל הקטע

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 24/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ברגע שמופיעים בסופר השקים של תפוזי המיץ המתוקים, הנבחר קונה בכל יום חמישי שלושה שקים. ביום שישי בצהריים הוא מכין את עמדת העבודה שלו (הכוללת שקית גדולה לקליפות, כדים ריקים ומסחטה) ושלושת השקים הופכים למיץ תפוזים טרי ונהדר שאין לו תחליף. מצד אחד – אני יכולה לשתות את כל הכדים, ככה כמו שהם, בלי להתלונן. מצד שני – התחשק גם לעשות אתם משהו אחר. אני חייבת להודות שאני לא אוהבת ג'לי. לא מתחברת למרקם ולרטט. הבנות דווקא אוהבות ולכן החלטנו שאם כבר ג'לי אז שיהיה ממיץ טבעי וטעים. מכיוון שיש כל כך הרבה קליפות ריקות, למה לא לנצל גם אותן? התוצאה כל כך מקסימה שאפילו אני התפתיתי לאכול פלח. לא, עדיין לא מחבבת ג'לי. הבנות שמחו להתענג על כל הכמות לבדן. למרות שהתפוזים מתוקים, התהליך והקור מפחיתים את תחושת המתיקות ולכן הוספנו קצת סוכר. מיץ הלימון מדגיש את הרעננות הטבעית של ההדרים.

מרכיבים :

15 גרם ג'לטין (כ-4.5 כפיות מדידה)

1/4 כוס מים

3 כוסות מיץ תפוזים טבעי (720 מ"ל)

מיץ מחצי לימון

1/3 כוס סוכר

סרט מקליפת תפוז, ללא החלק הלבן

סרט מקליפת לימון, ללא החלק הלבן

14 חצאי תפוזים, ריקים מתוכן לחלוטין

אופן ההכנה:

1 מנקים את חצאי התפוז משאריות פרי בעזרת כף ומסדרים אותם בתבנית שקעים.

2 בכלי קטן יוצקים את המים על הג'לטין. מניחים בצד לעשר דקות.

3 מחממים בסיר את שאר החומרים עד רתיחה עדינה. מכבים את האש. מוציאים את קליפת התפוז והלימון.

4 מוסיפים את הג'לטין לסיר ומערבבים היטב עד שכולו נמס בנוזל החם.

5 יוצקים את הנוזל אל חצאי הקליפות עד שפתם. אפשר להמתין עד שהנוזל פושר כדי לאפשר לילדים למזוג בקלות. מעבירים למקרר לארבע שעות.

ג'לי פלחי תפוזים - ההכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
ג'לי בתוך תפוז. לא מקסים?|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

6 בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים חותכים כל חצי תפוז לשלושה פלחים. כדאי לחתוך בתנועה אחת כדי לקבל מראה חלק. כמובן שאפשר גם לוותר על החיתוך ולהגיש חצאי תפוז עם כפית.

 

בפעם שעברה הכנו שבלולי פיצה מהממים, ובלי שמרים!

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.