אוכל
צילום׃ sovika, Istock

שוקולדה מרציפן בוויסקי

דזרט שקדים שוקולדי עם טוויסט אלכוהולי

ארז קומרובסקי | mako | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם חלב 3%
250 גרם שמנת מתוקה 32%
120גרם שוקולד מריר 60% מגורר
100 גרם מרציפן ביתי מפורר
2-3 כפות וויסקי סינגל מאלט
3-4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים את החלב והשמנת המתוקה בסיר קטן עד רתיחה.

2 מסירים מהלהבה ומוסיפים את השוקולד המריר, את הסוכר ואת המרציפן.

3 ממיסים לגמרי את השוקולד על-ידי ערבוב.

4 יוצקים לכוסות קטנות ומתבלים בוויסקי לפי הטעם. מגישים מיד.