צילום׃ sovika, Istock
שוקולדה מרציפן בוויסקי
דזרט שקדים שוקולדי עם טוויסט אלכוהולי
ארז קומרובסקי | mako
| פורסם 27/01/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם חלב 3%
250 גרם שמנת מתוקה 32%
120גרם שוקולד מריר 60% מגורר
100 גרם מרציפן ביתי מפורר
2-3 כפות וויסקי סינגל מאלט
3-4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים את החלב והשמנת המתוקה בסיר קטן עד רתיחה.
2 מסירים מהלהבה ומוסיפים את השוקולד המריר, את הסוכר ואת המרציפן.
3 ממיסים לגמרי את השוקולד על-ידי ערבוב.
4 יוצקים לכוסות קטנות ומתבלים בוויסקי לפי הטעם. מגישים מיד.