צילום׃ אור גץ, iStock
קומפוט פירות יבשים
לפתן עשיר טעמים של פירות יבשים וטריים
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 09/02/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם תערובת פירות יבשים: צימוקים, שזיפים, משמשים
1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
1 מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, משרים במשך שעה ומסננים. 2. יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפירות הטריים. ממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות. 3. מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, אם יש צורך מוסיפים מים לכיסוי הפירות. 4. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מצננים ומניחים לטעמים להיספג. 5. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.