אוכל
צילום׃ נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה

עוגת אוזני המן: חיתוכיות פרג

לא בא לכם להכין את אוזני ההמן אחת אחת? המתכון הזה אפילו חוסך לכם להכין את הבצק: משתמשים בבצק קנוי, מכינים מלית פרג ומקנחים בשכבת פירורים קלה להכנה

נעמי אבליוביץ' | השף הלבן, תנובה | פורסם 05/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בצק פריך למאפים מתוקים

לשטרויזל:

½ כוס קמח

¼ כפית מלח

¼ כוס סוכר

¼ כפית וניל

50 גרם חמאה, רכה

למילוי הפרג:

50 גרם חמאה

כוס חלב

½ כוס סוכר

¼ כוס דבש

¼ כפית מלח

קליפה מגורדת מ-1 לימון

½1 כוסות זרעוני פרג, טחון סמוך למועד האפייה

2 ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 40/30 ס"מ.

2 בקערה נקייה, מניחים קמח, מלח, סוכר ווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים לתערובת פירורית. מניחים בצד.

3 מרפדים את התבנית בבצק הפריך ומשאירים שוליים גבוהים. בעזרת מזלג, דוקרים את פני הבצק ואופים עד להזהבה, כ-12 דקות.

4 בסיר קטן, מניחים חמאה, חלב, סוכר, דבש ומלח ומביאים לרתיחה עדינה עד שהסוכר התמוסס כולו והתערובת חלקה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון והפרג הטחון. מערבבים היטב לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים את הביצים לתערובת תוך כדי ערבוב ומניחים בצד להתקרר.

5 יוצקים שכבה אחידה של מילוי הפרג מעל הבצק הפריך ומפזרים מעל את השטרויזל. אופים בתנור עד שהתערובת מבעבעת והשטרויזל מזהיב, כ-40 דקות. מצננים היטב לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!