אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שזיפים ושקדים

עוגת שזיפים לחה ונהדרת, שכיף לאכול אפילו אחרי ארוחה גדולה. את השזיפים אפשר להחליף בכל פרי אחר שאוהבים (ובעונה) ואת הקצפת מעל אפשר להחליף גם בגלידה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

125 גרם קמח (כוס ועוד כפית גדושה)

2 כפיות אבקת אפייה

100 גרם סוכר (חצי כוס)

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה

100 גרם גבינה לבנה רזה

100 מ"ל שמן

100 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות שקדים טחונים

8-10 (700 גרם) שזיפים

לזיגוג:

125 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות גדושות שקדים טחונים

כף גדושה אבקת סוכר

לקישוט:

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפיות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי העוגה (למעט השקדים הטחונים) עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה, משמנים ומפזרים את השקדים הטחונים על בסיס התבנית. שופכים את בלילת הבצק מעל.

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

3 חוצים את השזיפים. מסדרים אותם על הבלילה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך 20 דקות.

4 בזמן שעוגת השזיפים בתנור, מערבבים את כל חומרי הזיגוג.

5 לאחר 20 דקות אפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים את הזיגוג מעל ומחזירים לתנור לעוד 25 דקות.

6 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומקשטים את העוגה.

עוגת שזיפים טובה תמיד עושה לכם את זה? הכנתם? ספרו לנו איך יצא!