עוגת שזיפים ושקדים
עוגת שזיפים לחה ונהדרת, שכיף לאכול אפילו אחרי ארוחה גדולה. את השזיפים אפשר להחליף בכל פרי אחר שאוהבים (ובעונה) ואת הקצפת מעל אפשר להחליף גם בגלידה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
125 גרם קמח (כוס ועוד כפית גדושה)
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
100 גרם גבינה לבנה רזה
100 מ"ל שמן
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות שקדים טחונים
8-10 (700 גרם) שזיפים
לזיגוג:
125 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות גדושות שקדים טחונים
כף גדושה אבקת סוכר
לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפיות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי העוגה (למעט השקדים הטחונים) עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה, משמנים ומפזרים את השקדים הטחונים על בסיס התבנית. שופכים את בלילת הבצק מעל.
>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים
3 חוצים את השזיפים. מסדרים אותם על הבלילה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך 20 דקות.
4 בזמן שעוגת השזיפים בתנור, מערבבים את כל חומרי הזיגוג.
5 לאחר 20 דקות אפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים את הזיגוג מעל ומחזירים לתנור לעוד 25 דקות.
6 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומקשטים את העוגה.
עוגת שזיפים טובה תמיד עושה לכם את זה? הכנתם? ספרו לנו איך יצא!