אוכל
צילום׃ שי בן אפרים, בראון – אפיה מקומית

סופגניות של בראון

מתכון לסופגניות-בריוש עשירות וחלומיות, מבית היוצר של קפה-ביסטרו בראון

אבי מלמדסון | בראון – אפיה מקומית | פורסם 05/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

550 מ"ל חלב

100 גרם שמרים טריים

300 גרם סוכר

חלמונים מ-7 ביצים גדולות

קליפה מגוררת מלימון אחד

תוכן של מקל וניל אחד

1.5 ק"ג קמח

1 כף מלח

250 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר מערבבים חלב, שמרים, סוכר, חלמונים, קליפת לימון וגרגרי וניל.

2 מוסיפים קמח ומערבבים במשך כדקה.

3 מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים על לקבלת בצק חלק.

4 מתפיחים את הבצק במשך כשעה (עד שמכפיל את נפחו).

5 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (כ-50 גרם כל כדור).

6 מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומכסים בניילון להתפחה – עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

7 מחממים סיר עם שמן עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות ומטגנים את הכדורים כ-2-3 דקות מכל צד.

8 מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר .

המתכון באדיבות Brown - אפייה מקומית, ניסים אלוני 10, מתחם צמרת G תל אביב. טל' להזמנות: 03-5444024

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!