צילום׃ שי בן אפרים, בראון – אפיה מקומית
סופגניות של בראון
מתכון לסופגניות-בריוש עשירות וחלומיות, מבית היוצר של קפה-ביסטרו בראון
אבי מלמדסון | בראון – אפיה מקומית
| פורסם 05/12/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
550 מ"ל חלב
100 גרם שמרים טריים
300 גרם סוכר
חלמונים מ-7 ביצים גדולות
קליפה מגוררת מלימון אחד
תוכן של מקל וניל אחד
1.5 ק"ג קמח
1 כף מלח
250 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר מערבבים חלב, שמרים, סוכר, חלמונים, קליפת לימון וגרגרי וניל.
2 מוסיפים קמח ומערבבים במשך כדקה.
3 מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים על לקבלת בצק חלק.
4 מתפיחים את הבצק במשך כשעה (עד שמכפיל את נפחו).
5 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (כ-50 גרם כל כדור).
6 מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומכסים בניילון להתפחה – עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
7 מחממים סיר עם שמן עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות ומטגנים את הכדורים כ-2-3 דקות מכל צד.
8 מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר .
המתכון באדיבות Brown - אפייה מקומית, ניסים אלוני 10, מתחם צמרת G תל אביב. טל' להזמנות: 03-5444024
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!