אוכל
צילום׃ ריטה גולדשטיין

מלבי פיסטוק טבעוני לפסח ובכלל

לא משנה כמה החברים ובני המשפחה שלכם מכינים מלבי מצוין - אף אחד לא יגיש מלבי כמו שלכם, באחריות. למה? כי אצלכם יהיה טאץ' של מחית פיסטוק, שיעשה את כל ההבדל כולו בטעם ובצבע. פרווה, טבעוני, כשר לפסח

ריטה גולדשטיין | מגזין שופרסל | פורסם 11/04/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

אם יש משהו שאנחנו משתמשים בו כל הזמן בבית זה קרם קוקוס - תוספת שנותנת בוסט כמעט לכל תבשיל גם בצבע לבן מהמם וגם במרקם עשיר, בלי הכובד שמאפיין את החברים החלביים כמו שמנת. גם הבסיס של המלבי בתמונה הוא קרם קוקוס. מכיוון שרציתי שיהיה אפילו יותר עשיר ומעניין הוספתי גם מחית פיסטוק, שנתנה להכל צבע ירוק מטריף והשתלבה מעולה עם הטעמים האחרים. מתכון קליל לפסח ולתמיד.

 

קינוחים לפסח

כל המתכונים לפסח

מרכיבים (6 מנות):

60 גרם (6 כפות) קורנפלור 

600 מ"ל (2 וחצי כוסות) מים 

1 פחית קרם קוקוס

חצי כוס (100 גרם) סוכר

50-60 גרם חמאת פיסטוק או מחית פיסטוק, עדיף ללא תוספת סוכר

להגשה:

סירופ מלבי או כל סירופ אדום שאוהבים

כף ריבת ורדים או ריבת תותים 

5-6 תותים גדולים, קצוצים

פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את הקורנפלור במים טוב טוב עד שאין גושים.

מלבי פיסטוק טבעוני (צילום: ריטה גולדשטיין)
מלבי פיסטוק טבעוני|צילום: ריטה גולדשטיין

2. מחממים בסיר את קרם הקוקוס ומוסיפים את המים עם הקורנפלור. מערבבים במטרפה כל הזמן. מוסיפים את הסוכר (חשוב לא להפסיק לערבב) ומביאים לרתיחה עדינה.

3 מוסיפים את חמאת הפיסטוק וממשיכים לערבב כל הזמן. ממשיכים לבשל כ-10 דקות על אש בינונית וטורפים כל הזמן מכל הכיוונים. התערובת תסמיך בזמן הזה, חשוב לוודא שהיא לא נדבקת לשולי הסיר או לתחתית.

4 כשהתערובת סמיכה מאוד מורידים מהאש ומעבירים ל-6 כלי הגשה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות.

5 לפני ההגשה מוסיפים כפית סירופ על כל מנה, וגם מעט ריבה, תותים טריים ופיסטוקים קצוצים.