מרק מנגו עם סורבה קוקוס
קינוח קיצי, מרענן וטעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
למרק 1
כפית גדושה חליטת תה אפרסק
½ ליטר מים מנרלים
¼ כוס סוכר
לימון בינוני קלוף וחתוך לריבועים
2 מקלות קינמון
למרק 2
400 גרם מנגו טרי/קפוא
3 כפות מיץ לימון טרי
¾ כוס מים מינרלים
גרגירים מ- ½ מקל וניל
למקלות הפריכים
מלבן של בצק עלים (אפשר קנוי)
אבקת סוכר
להגשה
סורבה קוקוס (ניתן לקנות בגלידריות)
אופן ההכנה:
המרק: מבשלים את כל הרכיבים מהקבוצה הראשונה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הנוזל במשך כ-15 דקות. מקררים מעט ומכניסים למקרר ללילה.
יום למחרת מסננים את הנוזל לתוך מג'ימיקס, מוסיפים את הרכיבים מהקבוצה השנייה, טוחנים הכל עד לקבלת תערובת אחידה ומאחסנים בהקפאה.
המקלות הפריכים:
מחממים תנור ל-170 מעלות. מפזרים (עם נפה) על בצק העלים אבקת סוכר באופן אחיד. חותכים את הבצק לרצועות דקות באורך של 20 ס"מ ובעובי של ½ ס"מ, מניחים על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות (עד שמזהיב). מצננים ושומרים בקופסת פלסטיק אטומה עד לשימוש.
הגשה
מוזגים מרק לצלחת הגשה עמוקה, מניחים שני מקלות בצק פריכים על המרק כשהם מקבילים אחד לשני, מניחים על המקלות שני כדורים סורבה קוקוס ומעטרים בעלי נענע.