ארטיק לוטוס ב-5 מרכיבים
רגילים לבזבז הון על שלגונים איך שהטמפרטורות מתחילות לטפס? אין סיבה: בעזרת כמעט אפס מאמץ ושום כישורים מיוחדים תוכלו להכין את המהממים האלה בבית. ולא, לא צריך מכונת גלידה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (10 מנות):
לגלידה מהירה ללא מכונה:
150 גרם (שליש צנצנת ועוד כף) ממרח לוטוס
300 גרם (שלושת רבעי פחית) חלב מרוכז
360 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה
לציפוי:
400 גרם שוקולד מריר, קצוץ (מומלץ 60-70 אחוז מוצקי קקאו)
3-4 כפות שמן צמחי
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה ממרח לוטוס וחלב מרוכז לתערובת אחידה.
2 מקציפים במיקסר (אפשר ידני) שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומערבבים לתוך תערובת הלוטוס בתנועות קיפול.
3 מחלקים בין תבניות ארטיקים או שקעים מסיליקון, נועצים מקלות ארטיק ומקפיאים ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.
4 לציפוי: ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים את הציפוי לכוס צרה וגבוהה.
5 טובלים כל ארטיק בציפוי ומניחים לעודפי הציפוי לזלוג. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים קצרות להתייצבות.
* הארטיקים נשמרים בהקפאה בקופסה אטומה חודש לפחות.
*רוצים לשדרג את הארטיקים? הוסיפו לציפוי השוקולד עוגיות לוטוס מרוסקות, קוקוס טחון או אגוזים קצוצים לקבלת ציפוי קראנצ'י.
* פחות במצברוח לארטיקים? תוכלו להשתמש במתכון להכנת גלידת לוטוס מעולה בקלי קלות. לשמור בקופסה אטומה במקפיא ולנשנש מתי שמתחשק.
לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות