אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

ארטיק לוטוס ב-5 מרכיבים

רגילים לבזבז הון על שלגונים איך שהטמפרטורות מתחילות לטפס? אין סיבה: בעזרת כמעט אפס מאמץ ושום כישורים מיוחדים תוכלו להכין את המהממים האלה בבית. ולא, לא צריך מכונת גלידה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 30/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 184 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לגלידה מהירה ללא מכונה:

150 גרם (שליש צנצנת ועוד כף) ממרח לוטוס

300 גרם (שלושת רבעי פחית) חלב מרוכז

360 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה

לציפוי:

400 גרם שוקולד מריר, קצוץ (מומלץ 60-70 אחוז מוצקי קקאו)

3-4 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה ממרח לוטוס וחלב מרוכז לתערובת אחידה.

2 מקציפים במיקסר (אפשר ידני) שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומערבבים לתוך תערובת הלוטוס בתנועות קיפול.

3 מחלקים בין תבניות ארטיקים או שקעים מסיליקון, נועצים מקלות ארטיק ומקפיאים ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.

4 לציפוי: ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים את הציפוי לכוס צרה וגבוהה.

5 טובלים כל ארטיק בציפוי ומניחים לעודפי הציפוי לזלוג. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים קצרות להתייצבות.

* הארטיקים נשמרים בהקפאה בקופסה אטומה חודש לפחות.

*רוצים לשדרג את הארטיקים? הוסיפו לציפוי השוקולד עוגיות לוטוס מרוסקות, קוקוס טחון או אגוזים קצוצים לקבלת ציפוי קראנצ'י.

* פחות במצברוח לארטיקים? תוכלו להשתמש במתכון להכנת גלידת לוטוס מעולה בקלי קלות. לשמור בקופסה אטומה במקפיא ולנשנש מתי שמתחשק.

לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים