אוכל
צילום׃ kamilla mathisen, Istock

מרקיז שוקולד

קינוח מרשים ומענג

רות אוליבר | mako | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרקיז

500 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 חלמונים

לקרם

100 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

לרוטב

2 קופסאות של פירות יער מכל סוג שהוא
50 גרם אבקת סוכר
כף ברנדי או ליקר מסוג גראנד מרנייה או קוואנטרו

אופן ההכנה:

1 הכנת המרקיז שוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד מריר והחמאה, מערבבים אותם יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה, ללא גושים. מניחים לתערובת להצטנן מעט. 2. תוך כדי בחישה מהירה מוסיפים לתערובת את החלמונים ומערבבים עד שהם כולם נטמעים בשוקולד היטב. 3. יוצקים את הבלילה לכלים אישיים מאלומיניום או לתבנית שטוחה (בגובה 2 ס"מ לערך) ומכניסים למקפיא למשך לילה. 4. הכנת הרוטב: במעבד מזון מעבדים את פירות היער, הסוכר והליקר לכדי מחית חלקה (מי שאין ברשותו מעבד מזון, יכול למעוך את הפירות בעזרת מזלג ולערבב אותם עם הסוכר והליקר). 5. קצת לפני ההגשה מכינים את הקרם: ממיסים במיקרו אצת החמאה והשוקולד ומערבבים היטב. 6. הרכבת המנה: משחררים את המרקיז מהתבנית והופכים אותו על גבי צלחת הגשה רחבה (כך שיישארו סביבו שוליים רחבים יוצקים את הקרם על פני המרקיז, ונותנים לו לנזול לדפנות בצורה חופשית, את מחית פירות היער שופכים בשוליים מסביב למרקיז.