אוכל
צילום׃ קסמים מתוקים

ממתק ביס שוקולד-דבש, מנוקד בפיסטוק

לא עוגה, אבל ביס מגן עדן ועוד כשר לפסח

| קסמים מתוקים | פורסם 24/03/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

120 גרם (1/2 כוס) חמאת בוטנים
160 מל"ל ( 2/3 כוס ) דבש
55 גרם ( 1/4 כוס ) סוכר חום בהיר דמררה
45 גרם ( 1/2 כוס) קקאו
180 גרם מיני מרשמלו אפשר גם רגיל קצוץ
1 כפית תמצית וניל
80 גרם פיצפוצי אורז (אורז תפוח)
120 גרם פיסטוקים קצוצים גס

לציפוי

230 גרם (2 חפיסות +4 קוביות) שוקולד מריר שבור לקוביות
14 גרם חמאה רכה 1( כף )

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את חמאת הבוטנים, הדבש, הסוכר החום והקקאו.

2 מחממים על אש גבוהה עד רתיחה , מנמיכים לאש נמוכה.

3 מוסיפים מרשמלו ומערבבים עד להמסה ואחידות העיסה.

4 מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ,פיצפוצים ופיסטוקים.

5 מערבבים היטב עד לאחידות . העיסה יוצאת מאוד דביקה וסמיכה.

6 משטחים את העיסה בתבנית, מיישרים ומהדקים. מומלץ לישר עם גב כף רטובה.

7 להכנת הציפוי ממיסים יחד חמאה ושוקולד ל-30 שניות במיקרו ומערבבים.

8 מורחים את הציפוי מעל העיסה ומכניסים לצינון במקרר עד שהציפוי מתקשה.

9 חותכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ עם סכין חדה, מגישים בטמפרטורת החדר .