ממתק ביס שוקולד-דבש, מנוקד בפיסטוק
לא עוגה, אבל ביס מגן עדן ועוד כשר לפסח
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
120 גרם (1/2 כוס) חמאת בוטנים
160 מל"ל ( 2/3 כוס ) דבש
55 גרם ( 1/4 כוס ) סוכר חום בהיר דמררה
45 גרם ( 1/2 כוס) קקאו
180 גרם מיני מרשמלו אפשר גם רגיל קצוץ
1 כפית תמצית וניל
80 גרם פיצפוצי אורז (אורז תפוח)
120 גרם פיסטוקים קצוצים גס
לציפוי
230 גרם (2 חפיסות +4 קוביות) שוקולד מריר שבור לקוביות
14 גרם חמאה רכה 1( כף )
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר את חמאת הבוטנים, הדבש, הסוכר החום והקקאו.
2 מחממים על אש גבוהה עד רתיחה , מנמיכים לאש נמוכה.
3 מוסיפים מרשמלו ומערבבים עד להמסה ואחידות העיסה.
4 מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ,פיצפוצים ופיסטוקים.
5 מערבבים היטב עד לאחידות . העיסה יוצאת מאוד דביקה וסמיכה.
6 משטחים את העיסה בתבנית, מיישרים ומהדקים. מומלץ לישר עם גב כף רטובה.
7 להכנת הציפוי ממיסים יחד חמאה ושוקולד ל-30 שניות במיקרו ומערבבים.
8 מורחים את הציפוי מעל העיסה ומכניסים לצינון במקרר עד שהציפוי מתקשה.
9 חותכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ עם סכין חדה, מגישים בטמפרטורת החדר .