אוכל
צילום׃ רויטל פדרבוש, מטבח קל

ופל בלגי בגרסה בריאה ופשוטה

מתכון לוופל בלגי קריספי מבחוץ ורך מבפנים, קצת כמו פנקייק. בגרסה הזאת טוחנים שיבולת שועל בבלנדר ומתקבלת מנה בריאה יותר, שגם הקטנים וגם הגדולים של הבית יאהבו מאוד. בקיצור, זה הזמן להתארגן על מכשיר

רויטל פדרבוש | מטבח קל | פורסם 24/02/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ביצה לארג’

כפית סוכר/דבש/סירופ מייפל (לא חובה)

קורט מלח

כפית תמצית וניל

גביע קטן יוגורט יווני (150 גרם)/150 גרם (קצת יותר מחצי גביע) גבינה לבנה 5% שומן

כוס חלב (או חלב צמחי כמו סויה או מים)

שקית אבקת אפייה

כוס קמח שיבולת שועל (125 גרם)/קמח רגיל

מעט חמאה או שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הביצה עם מטרפה או מזלג ומוסיפים סוכר, מלח ותמצית וניל.

2 מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

3 מוסיפים את החלב ואחר כך את אבקת האפייה והקמח. מוסיפים לבלילה כרבע כוס מים או לפי הצורך (הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק).

4 משמנים קלות את התבניות של מכשיר הוופל הבלגי (אני מעדיפה עם חמאה) ובעזרת מצקת קטנה יוצקים את הבלילה עד שהיא ממלאה את כל החורים בתבנית. סוגרים את המכשיר לכמה דקות עד שהוופל נראה זהוב ומוכן.

מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג:  מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה וגם באינסטגרם

בתיאבון!