אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגות קוקוס ולימון אישיות

עוגות קטנטנות ויפות תואר, מפוצצות בסירופ ומגובות בתלולית נאה של קצפת

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

תבנית שקעים בתכולה של בין 1/3 ל 1/2 כוס לכל שקע, משומנת היטב

125 גרם חמאה
215 גרם (1 כוס) סוכר דק
3 ביצים
75 גרם (1/2 כוס) קמח לבן רגיל
40 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
45 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס
1 כפית גרידת לימון
85 גרם (1/3 כוס) שמנת חמוצה

לסירופ רום

1/2 ליטר מים
150 גרם סוכר
מיץ וגרידה מלימון אחד
30 מ"ל רום (המשקה, לא התמצית)
תמצית בטעם קוקוס, לפי הטעם

להגשה

1 חבילה שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקרימים את החמאה והסוכר במערבל עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.

3 בעוד המערבל פועל, מוסיפים את הביצים אחת אחת.4. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח, הקוקוס, גרידת הלימון והשמנת החמוצה. מערבבים עד לאחידות.

5 יוצקים לתבנית השקעים, ואופים 30 דקות.

6 בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים, הסוכר והלימון בסיר בינוני כ-5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום ותמצית הקוקוס.

7 מחלצים את העוגות מהשקעים, ויוצקים על כל עוגה המון סירופ, עד שנדמה שהיא ממש מתפקעת.

8 מכינים קצפת (מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר), עורמים על העוגה ומגישים.