צילום׃ DNY59, Istock
קרם שוקולד חם
מוגש עם גלידת וניל
| מסעדת שה רומי
| פורסם 14/07/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות קקאו
2 חלמונים
4 חלבונים
1 כפית תמצית וניל
5 כפות אבקת סוכר
100 גרם סוכר
60 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור מראש לחום של 210 מעלות 1. מרתיחים מים בסיר גדול ועליו מניחים סיר נוסף (באן מארי) ובו ממיסים שוקולד קקאו וחמאה. 2. מוסיפים את הסוכר ולבסוף את אבקת הסוכר. מערבבים היטב. 3. בקערה מקציפים קלות את החלבונים רק עד שיקבלו מעט נפח. בנפרד מקציפים גם את החלמונים. 4. מורידים את הסיר ובו תערובת השוקולד מהאש ומוסיפים במהירות את החלמונים פנימה. לבסוף מוסיפים פנימה את החלבונים המוקצפים קלות. מערבבים בתנועות עטיפה. 5. מוזגים לצלחות קרם ברולה אישיות ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 210 מעלות לשבע דקות. 6. להוציא מהתנור ולהגיש עם כדור גלידת וניל ועלה נענע לקישוט.