אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת תותים וקצפת

עוגת תותים מרשימה ומגרה, עם שכבות של בצק רך ואוורירי, קצפת קרמית ומתוקה וכמובן המון תותים טריים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

שתי תבניות (או תבנית אחת) בקוטר 24 ס"מ

לתותים:

1 סלסילה (500 גרם) תותים

2 כפות (25 גרם) סוכר

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או רום

לעוגת הבסיס:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס (200 גרם) סוכר

גרידת לימון בינוני אחד

גביע (150 גרם) יוגורט 3%

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

למלית:

1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 להכנת התותים: שוטפים ומנקים מהעוקץ את התותים. חוצים לרבעים ומניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (או הרום) ומערבבים היטב. מכסים ומעבירים לקירור בזמן שמכינים את עוגת הבסיס.

2 להכנת עוגת הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבניות האפייה בנייר האפייה ומשמנים את הדפנות הפנימיות בחמאה.

3 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון, מוסיפים את היוגורט, הביצים, תמצית הווניל והשמן, ומערבבים היטב. מוסיפים את תכולת הקערה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4 מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות. (אם אין שתי תבניות ניתן לאפות בתבנית אחת ולאחר צינון מלא לחצות את העוגה לרוחבה בעזרת סכין ארוכה ומשוננת). כל תבנית אופים כ-15-17 דקות. (אם אופים בתבנית אחת זמן האפייה יתארך לכ-30-35 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

5 מוציאים ומצננים לחלוטין. מחלצים את העוגות מהתבניות ע"י העברה של סכין חדה בדפנות התבנית ושחרור הקפיץ.

6 להרכבה: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים עוגת בסיס אחת לצלחת הגשה. מסננים את התותים מהסירופ שנותר בתחתית הקערה. שומרים את הסירופ.

7 מברישים את העוגה במחצית מכמות הסירופ ומורחים מעל מחצית מכמות הקצפת. מפזרים באופן אחיד את התותים על גבי הקצפת. מכסים במחצית השנייה של העוגה ומברישים גם אותה בסירופ שנותר. מורחים שוב את הקצפת שנותרה. מעבירים לקירור לכשעה-שעתיים לספיגת טעמים, ומגישים.

 דגשים נוספים

  • העוגה נשמרת בקירור עוד 3 ימים נוספים.
  • עוגת הבסיס ע"פ מתכון של דורי גרינספן
  • בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
  • הכנתם? ספרו לנו איך יצא!