אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת עוגיות לוטוס

אם אתם לא מחסידי עוגיות הלוטוס - אתם מוזמנים לדפדף הלאה. אבל אם אתם מהמכורים (ידענו!) - היכונו לאושר גדול. כמו עוגת ביסקוויטים, רק בלוטוס

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 02/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 379 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העוגה הזו דומה במהותה לכל עוגת ביסקוויטים, רק שכאן החלפנו את הביסקוויטים בעוגיות לוטוס, שטעמן מובחן הרבה יותר, ופינקנו את הקרם בכמות יפה ממרח לוטוס. אז מבחינת קלות ההכנה אין כאן יותר השקעה מבכל עוגת ביסקוויטים - אבל הטעם שונה לחלוטין. אם אתם לא מאלה שאוהבים עוגיות לוטוס - פשוט דפדפו הלאה.

מרכיבים :

לתבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ:

625 גרם עוגיות לוטוס (2.5 חבילות)

650 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם. ניתן לרכוש בכל סופר גדול)

500 גרם גבינה לבנה, 5% או 9%

500 מ"ל חלב

אופן ההכנה:

1 מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה יחד עם האינסטנט פודינג, עד לקבלת קצף יציב.

2 מוסיפים חצי מצנצנת ממרח הלוטוס (200 גרם) ואת הגבינה הלבנה, ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

3 טובלים את עוגיות הלוטוס בחלב (חשוב לעבוד מהר, אחרת העוגיות מתפוררות) ומסדרים שכבת עוגיות בתבנית. מורחים רבע מכמות הקצפת-גבינה בצורה אחידה. מוסיפים שכבה של עוגיות טבולות, ועליה שוב קרם – 4 שכבות בסך הכל. מסיימים בשכבת קרם.

4 מערבבים את יתרת ממרח הלוטוס עם יתרת השמנת המתוקה (150 מ"ל), ומורחים בצורה אחידה מעל העוגה.

5 מקררים לפחות 24 שעות לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע העבר הכנו טוגני תפוח אדמה מהממים