פנקוטה עם רוטב שוקולד ללא תוספת סוכר
כבר פגשנו הרבה קינוחים ללא סוכר, אבל המתכון הזה כבש אותנו כבר מהרגע הראשון. פשוט וקל להכנה, וחשוב מזה, ממש קל לאכילה. כיף ללא סוכר? קנינו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
10 גרם ג'לטין
50 מ"ל (3 כפות ועוד כפית) מים
250 מ"ל (מכל) שמנת לבישול 10%
250 מ"ל (1 כוס ועוד 2 כפיות) חלב 3%
150 גרם שוקולד חלב ללא סוכר, שבור לקוביות
לקישוט:
50 גרם שוקולד חלב ללא סוכר, מומס (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1 בכלי קטן מערבבים ג'לטין ומים, ומשאירים בצד ל-10 דקות עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
2 מביאים שמנת לבישול וחלב עד לסף רתיחה על להבה בינונית. מכבים את הלהבה.
3 מוסיפים את קוביות השוקולד, מחכים כמה דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
4 מעבירים את הכלי עם הג'לטין למיקרוגל, ומחממים במשך 15-20 שניות עד שהוא שוב הופך לנוזלי.
5 יוצקים את הג'לטין המומס לסיר עם התערובת השוקולדית ומערבבים היטב.
6 יוצקים את הפנקוטה לשקעים של תבנית סיליקון, מניילנים, ומעבירים לקירור של 2-3 שעות עד להתייצבות מוחלטת (אפשר להשתמש גם בתבניות אישיות אחרות או כוסות).
7 לקראת הגשה מעבירים סכין חדה על קצוות השקעים והופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות. מקשטים ומגישים.