אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים

לא ברור למה - אבל יש אנשים שמעדיפים עוגיות בריאות, עם שיבולת שועל ובלי טיפת שוקולד, על עוגת קומות מפוארת. לטובת אותם אנשים, מצאנו דרך להכין עוגיות שיבולת שועל מעולות

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 21/10/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 315 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בשבוע שעבר החצי חגג את יום הולדתו. בשנה שעברה כבר סיפרתי כמה הוא ואני שונים. בעוד שליום הולדתי לפני כחודש הכנתי עוגת שש שכבות עשירה וגרנדיוזית, החצי העדיף לחגוג את יום הולדתו בצורה צנועה הרבה יותר, ובעיקר עם הרבה פחות סוכר. לבקשתו הכנתי עוגיות שיבולת שועל ללא אף טיפה של שוקולד (אוף...) ועם צימוקים כהים.

 

התבססתי על המתכון של תומס קלר האגדי, שגם עליו סיפרתי בעבר. קלר הוציא לפני כשנה ספר אפייה מרהיב ויפה בשם Bouchon Bakery, אך המתכונים שבו נוטים להיות דקדקניים במיוחד ועומדים על קוצו של גרם (74 גרם קמח, 1.3 גרם מלח וכו'). לצורך העניין פישטתי את המתכון שלו כך שיהיה נגיש וקל להכנה. התוצאה הייתה מצוינת - עוגיות פריכות, עשירות בשיבולת שועל עם מתיקות עדינה של צימוקים. העיקר שהחצי היה מרוצה.

 

מרכיבים (25 מנות):

1 כוס (140 גרם) קמח

1 כף (7 גרם) קינמון טחון

1.5 כפיות (7 גרם) סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (סוכר דמררה)

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

1 ביצה

1 כפית תמצית/מחית וניל

2 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)

1 כוס (150 גרם) צימוקים כהים

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערה את הקמח (מטרת הניפוי לאוורר את הקמח), קינמון והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם שני סוגי הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומחית/תמצית וניל ומערבלים מעט. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נספג בבצק. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שנוצר בצק אחיד.

3 מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים עד לפיזור אחיד.

4 לבסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבלים שוב קצרות. מעבירים את הבצק לקירור לכחצי שעה.

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים - מוסיפים את שיבולת הש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מוסיפים את שיבולת השועל|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים - אחרי הערבול (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
אחרי הצימוקים ואחרי הערבול|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5 מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה (או בידיים) יוצרים מהבצק כ-25 כדורים, ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים את הכדורים מעט בעזרת אצבעות כף היד.

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים - לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
למקרר, ואז לתנור|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6 אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בבסיסן. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים מוכנות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
גם זו דרך לחגוג יומולדת!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו בנופי פאי כמו בהודו

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!