אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת גבינה במרקם קטיפה

מי לא נמס למראה עוגת גבינה אפויה, רכה וזהובה? בשביל להשיג אחת כזו צריך לעבוד קצת, אבל אנחנו מבטיחים לכם: יהיה שכר לטרחה

מולי בן דוד | mako אוכל | פורסם 22/09/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (בתבנית עגולה – רינג 28):

2 ביצים

1.5 כפות סוכר

1.5 כפות קמח

לעוגה:

750 גרם גבינה לבנה 5%

3 גביעי שמנת חמוצה

5 ביצים

250 גרם סוכר

90 גרם קמח

50 גרם פודינג וניל

לקישוט ולציפוי (לא חובה):

3 גביעי שמנת חמוצה

50 גרם אבקת סוכר

גביע שמנת מתוקה (250 גרם)

כף סוכר

כף פודינג וניל

מלית דובדבנים קנויה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.

2 מתחילים עם הכנת התחתית: מקציפים במהירות גבוהה שתי ביצים עם 1.5 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד.

3 מעבירים למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה 1.5 כפות קמח.

4 יוצקים ומשטחים בעדינות (מבלי לשבור את הקצף) את התערובת אל התבנית, כך שכל שטח התבנית מכוסה.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש עד להזהבה – שימו לב שזה קורה די מהר, משהו כמו 3 עד 5 דקות – כדאי להציץ כל דקה.

6 מוציאים את התבנית ומשנים את חום התנור ל-160 מעלות.

7 מכינים את תערובת העוגה: מרכזים בקערה גבינה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה (מאוד).

8 לאחר שהתקבלה תערובת הומוגנית, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול את הקמח ופודינג הווניל, ושוב ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חלקה.

9 עוצרים את הערבול, ובעזרת מרית מורידים מדפנות ותחתית הקערה קמח ופודינג שנדבקו. ממשיכים לערבל כדי למנוע גושי קמחים בעוגה.

10 לאחר הערבול השני יוצקים בעדינות רבה את התערובת אל התבנית ובה תחתית העוגה שהכנו קודם לכן.

11 מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך שעה, עד לקבלת גוון זהוב ומגע "קפיצי": העוגה אמורה להיות מעט רטובה מבפנים ומעט יותר רכה במרכז ביחס לקצוות. במידה ולא הגעתם לגוון ולמגע הרצוי בשעה, ניתן להוסיף עוד כ-10 עד 20 דקות אפייה נוספות. שימו לב: גם אם העוגה עלתה וגבהה באופן מדהים, היא תאבד כרבע מהגובה שלה ככל שתתקרר. כדי שהעוגה "תצנח" ותשאר יפה וישרה, מיד לאחר ההוצאה מהתנור יש להפריד בעזרת סכין את דפנות החלק העליון של העוגה מן התבנית.

12 מכינים את הציפוי: יוצקים לקערה שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שימו לב שלא להקציף את התערובת, אנחנו רוצים תערובת חלקה ללא בועות.

13.  שופכים על העוגה החמה את תערובת הציפוי ובעזרת הזזות קלות של התבנית מפזרים אותו על פני שטח העוגה עד לקבלת שכבה אחידה וחלקה.

14 מצננים בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מכניסים למקרר.

15 מקשטים את העוגה: מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עד לקבלת קצף רך, ומוסיפים בהדרגה סוכר ופודינג וניל. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. 

16 בעזרת שק זילוף וצנתר משונן מזלפים את הזילוף האהוב עליכם על שולי העוגה.

17 יוצקים בזהירות את מלית הדובדבנים במרכז העוגה ובעזרת מרית מורחים בעדינות את המלית כך שתכסה את כל פני העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה