אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

עוגת גבינה עשירה

עוגה נימוחה, כשרה לפסח, עם מלית יציבה וקטיפתית, שמשלבת גבינה לבנה וגבינת שמנת

איריס גלברט | על השולחן | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 741 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אפשר להכין את העוגה גם עם בסיס של בצק פריך (בכל ימות השנה), שאותו אופים לפני שמוסיפים את המלית.

מרכיבים :

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

לעוגה:

6 ביצים מופרדות

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

500 גרם גבינה לבנה 9%

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%

50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

לציפוי:

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

240 מ"ל (1 כוס) חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את המלית ואופים: מקציפים חלבונים וכוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב אך לא יבש. מעבירים לקערה אחרת.

3 שמים בקערת המיקסר גבינות, חלמונים, את הסוכר הנותר, אינסטנט פודינג וקורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה.

4 מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ויוצקים לתבנית.

5 אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו לפחות 3 שעות. מוציאים, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.

6 מכינים את הציפוי: מקציפים את החומרים לקרם יציב, יוצקים על העוגה ומחליקים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח