גרנולה עם שוקולד, קוקוס ודובדבנים
יש אנשים שמסתפקים בגרנולות קנויות. אנחנו לא מבינים אותם, ויש לנו תקווה שהמתכון הזה יגרום להם להבין כמה קל להכין גרנולה בבית. ומבחינת הטעם - אין בכלל מה להשוות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (7 מנות):
כוס שבבי קוקוס
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס שקדים קצוצים
3 כוסות שיבולת שועל מלאה
3 כפות שמן קנולה
1/2 כוס דבש
2 כפות זרעי פשתן טחונים (לא חובה)
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
כוס דובדבנים מיובשים, קצוצים או שלמים
120 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2 קולים את שבבי הקוקוס במחבת גדולה על חום בינוני עד שהם מזהיבים קלות. שופכים לקערה ולהניח בצד.
3 באותה המחבת קולים את האגוזים והשקדים כשתי דקות, עד שהם מתחילים להפיץ ניחוח של קלייה. מרוקנים לקערה נפרדת ומניחים בצד.
4 שופכים את שמן הקנולה לאותה המחבת ומטגנים בה את השיבולת שועל עד שהיא מקבלת גוון זהוב. מרוקנים לתוך הקערה עם האגוזים והשקדים. מוסיפים פנימה את הפשתן, הקינמון והמלח ומערבבים.
5 שופכים את הדבש על התערובת (מומלץ להכניס למיקרו לחימום של כ-30 שניות על מנת להפוך אותו לנוזלי יותר) ומערבבים עד שכל החומרים משתלבים.
6 שופכים את התערובת לתבנית ואופים 20-15 דקות, או עד שהתערובת מזהיבה. מוציאים פעמיים במהלך האפייה כדי לערבב.
7 מוציאים את התערובת מהתנור, מוסיפים לה את הדובדבנים ותערובת שבבי הקוקוס ומערבבים.
8 לוחצים את התערובת לשכבה אחידה שתכסה כחצי מהתבנית ומניחים בצד לקירור.
9 כשהתערובת קרה שוברים את הגרנולה לגושים גדולים ומוסיפים פנימה את השוקולד.
10 אפשר להגיש עם חלב, מעל יוגורט או סתם כחטיף בפני עצמו.
למתכון המקורי בבלוג lemon-sugar