אוכל
צילום׃ lemon-sugar

גרנולה עם שוקולד, קוקוס ודובדבנים

יש אנשים שמסתפקים בגרנולות קנויות. אנחנו לא מבינים אותם, ויש לנו תקווה שהמתכון הזה יגרום להם להבין כמה קל להכין גרנולה בבית. ומבחינת הטעם - אין בכלל מה להשוות

| lemon-sugar | פורסם 27/10/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

כוס שבבי קוקוס

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/3 כוס שקדים קצוצים

3 כוסות שיבולת שועל מלאה

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס דבש

2 כפות זרעי פשתן טחונים (לא חובה)

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

כוס דובדבנים מיובשים, קצוצים או שלמים

120 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

 

2 קולים את שבבי הקוקוס במחבת גדולה על חום בינוני עד שהם מזהיבים קלות. שופכים לקערה ולהניח בצד.

 

3 באותה המחבת קולים את האגוזים והשקדים כשתי דקות, עד שהם מתחילים להפיץ ניחוח של קלייה. מרוקנים לקערה נפרדת ומניחים בצד.

 

4 שופכים את שמן הקנולה לאותה המחבת  ומטגנים בה את השיבולת שועל עד שהיא מקבלת גוון זהוב. מרוקנים לתוך הקערה עם האגוזים והשקדים. מוסיפים פנימה את הפשתן, הקינמון והמלח ומערבבים.

 

5 שופכים את הדבש על התערובת (מומלץ להכניס למיקרו לחימום של כ-30 שניות על מנת להפוך אותו לנוזלי יותר) ומערבבים עד שכל החומרים משתלבים.

 

6 שופכים את התערובת לתבנית ואופים 20-15 דקות, או עד שהתערובת מזהיבה. מוציאים פעמיים במהלך האפייה כדי לערבב.

 

7 מוציאים את התערובת מהתנור, מוסיפים לה את הדובדבנים ותערובת שבבי הקוקוס ומערבבים.

 

8 לוחצים את התערובת לשכבה אחידה שתכסה כחצי מהתבנית ומניחים בצד לקירור.

 

9 כשהתערובת קרה שוברים את הגרנולה לגושים גדולים ומוסיפים פנימה את השוקולד.

 

10 אפשר להגיש עם חלב, מעל יוגורט או סתם כחטיף בפני עצמו.

 

למתכון המקורי בבלוג lemon-sugar

 

>> מתכון לפיצה מתוקה עם לוטוס שתגרום לגבינה להתבייש

>> והנה ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים שאי אפשר להפסיק לזלול