אוכל
צילום׃ חברת דיפלומט

קרמבו לוטוס

המתכון הכי פשוט לקרמבו שאפשר למצוא: רק עוגייה, מרנג וממרח לוטוס. אתם עוד כאן?

| חברת דיפלומט | פורסם 19/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 156 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לכ-30 קרמבואים קטנים:

15 עוגיות לוטוס חצויות

5 חלבונים (175 גרם) מביצים גדולות

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם)

אופן ההכנה:

1 מסדרים את חצאי העוגיות בתבנית או בצלחת הגשה.

2 מכינים מרנג ומרכיבים: שמים בקערה חלבונים, סוכר ומלח ומניחים מעל בן מארי. מחממים תוך כדי טריפה כ-5 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע (או מגיעה ל-65 מעלות במד-חום).

3 מעבירים את תערובת החלבונים לקערת מיקסר, מוסיפים תמצית וניל ומקציפים 10-8 דקות במהירות גבוהה עד שהקערה קרה למגע ומתקבל קצף (מרנג) גמיש ומבריק.

4 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על גבי חצאי העוגיות גובה 5-4 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.

5 מצפים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל, מערבבים היטב ומעבירים לכלי צר וגבוה. טובלים כל קרמבו בממרח הנוזלי, מניחים לשאריות הממרח לטפטף חזרה אל הכלי ומניחים על גבי רשת שתחתיה מונח נייר אפייה.

* שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.

* המתכון באדיבות לוטוס, חברת דיפלומט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!