אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת סולרו

מתכון לעוגת גבינה קרה עם ציפוי מנגו. קינוח יפה ופשוט להכנה

טל יעקב | טל ושני | פורסם 14/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (לתבנית בקוטר 26):

200 גרם עוגיות

70 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם שמנת מתוקה

150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל

250 גרם מסקרפונה

500 גרם גבינה 5%

לציפוי מנגו:

150 מ"ל מים

7 גרם ג'לטין, מרוכך ב-3 כפות מים

3 כפות תרכיז מנגו של פריגת, או מחית מנגו טרי מחצי מנגו

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את חומרי התחתית, מהדקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעברים למקפיא.

2 למלית: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.

3 מערבבים בקערה את הגבינות למסה אחידה, ומערבבים לתוך הקצפת בתנועות קיפול.

4 מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את תערובת הגבינות. מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.

5 מכינים את הציפוי: מחממים את המים לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את הג'לטין ותרכיז המנגו, מערבבים ומביאים לטמפרטורת החדר. יוצקים על העוגה ומקררים עוד 5 שעות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!>> לכל המתכונים לשבועות